Avocatul familiei Luizei, acuzații grave pentru DIICOT și INML. ”Acoperă ilegalități” 1
Avocatul familiei Luizei, acuzații grave pentru DIICOT și INML. ”Acoperă ilegalități”
Ultima Ora Social

Avocatul familiei Luizei, acuzații grave pentru DIICOT și INML. ”Acoperă ilegalități”

 Tonel Pop, avocatul familiei Luizei, spune că anchetatorii vor noi probe de ADN de la mama fetei deoarece ar încerca să „acopere ilegalități” pe care le-ar fi comis specialiștii INML sau procurorii DIICOT, mai ales pentru că cea dintâi instituție este cercetată de Parchetul General.

„Acest fapt prin care, din nou, se cere recoltarea ADN-ului de la mama Luizei, nu este normal, ci este o chestiune care, din punctul nostru de vedere, prezumă că acoperă niște ilegalități la nivelul INML sau DIICOT deoarece, în acest moment, INML este într-o cercetare penală privind plângerea adresată de domnul Cumpănașu, ulterior și de noi privind modul în care au fost recoltate probele, modul în care s-a făcut verificarea ADN-ului”, a explicat avocatul Tonel Pop, pentru MEDIAFAX.

Potrivit avocatului familiei Luizei, prin această procedură s-ar încerca acoperirea unor infracțiuni precum abuz în serviciu, neglijență în serviciu sau poate favorizarea infractorului,

„Cred că vor să scoată la lumină în sensul de a-i induce în eroare pe cei care îi cercetează penal și să încerce să înlocuiască probele”, a mai explicat Tonel Pop.

Avocatul a mai subliniat că probele ADN prelevate în urmă cu mai multe săptămâni de la familia Luizei ar trebui să fie suficiente, de aceea consideră că nu e nevoie de o nouă procedură.

„El (ADN-ul, n.r.) rămâne în grafice, în softul calculatorului, în memoria băncii de date a ADN-urilor decriptate. Nu ai cum să spui că s-a consumat ADN-ul. Nu ai cum să îl consumi, pentru că nu e de mâncat. Se păstrează în probe etalon la rece, nu ai cum să justifici”, a mai spus avocatul.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.