Avocatul familiei Luizei, acuzații grave pentru autorități. Probele au fost implantate de aceștia 1
Cazul Caracal. Uluitor. Oasele găsite în Casa Groazei sunt de origine animală
Ultima Ora Social

Avocatul familiei Luizei, acuzații grave pentru autorități. Probele au fost implantate de aceștia

Avocatul Tonel Pop, care reprezintă familia Luizei, spune că are suspiciunea că probele găsite recent în pădurea de la lângă Caracal „nu au fost poziționate acolo de câteva luni”. Cenușa și oasele erau aruncate pe iarbă, iar peste ele ar fi trebuit să crească vegetația, spune acesta.

Întrebat, miercuri, la Caracal, dacă Gheorghe Dincă a dat explicații în privința grotelor de pe proprietatea sa, avocatul Tonel Pop a spus că a cerut atât în scris, cât și verbal aceste explicații, deoarece săpăturile ar costa foarte mult, iar Dincă ar trebui să spună unde să fie făcute.

Întrebat cum explică Dincă grotele, avocatul a răspuns: „Încă nu știm exact, nu am fost de față. El este foarte bine organizat, este alimentat cu sfaturi juridice”.

Referitor la dezvăluirile făcute de suspect, avocatul a afirmat: „e ca un joc de șah. Pur și simplu al joacă pe o tablă de șah și mută pionii, să vedem ce face cu regele. Cred că a vrut să dea șah-mat prin a doua dezvăluire, să găsească al doilea cadavru și dosarul să se închidă. Având două persoane dispărute, nu mai avem pe cine căuta, pentru că dacă iese ADN-ul ca fiind al Luizei și nu al Alexandrei, procurorii și poate și alți binevoitori vor zice <ecuația este închisă, de ce să săpăm, de ce să spargem, de ce să ne coste 100 – 200.000 de euro, pe cine căutăm? Închidem. La revedere>”.

Întrebat dacă este adevărat că există un zid proaspăt făcut în casa lui Dincă, avocatul a spus că sunt mai multe ziduri proaspete și tencuieli proaspete.

În plus, Tonel Pop a afirmat că nu i se pare în regulă că Parchetul a anunțat moartea Alexandrei în condițiile în care rezultatele erau preliminare, iar IML nu dăduse un raport final.

Avocatul a afirmat că primește amenințări și a făcut apel la opinia publică să se facă presiune în așa fel încât cazul să nu fie închis: „Mă sună tot felul de indivizi să mă opresc, mă întreabă cum îndrăznesc eu să spun să se ducă după o înregistrare că Parchetul nu o are. Este o înregistrare, pentru că eu am spus eu că există, este filmat exact momentul când Alexandra a fost împinsă în mașină și legată, este în spatele liceului și a fost o cameră de luat vederi la o anumită casă particulară, atunci s-au dus și au ridicat această înregistrare și am văzut tot felul de trepăduși care pun presiune să nu mai dau informații”.

Legat de perchezițiile informatice, avocatul a spus că se încearcă prin toate mijloacele să știm cât mai puțin.

”Avem trei telefoane ale lui, avem un laptop performant, avem un aparat foto deosebit de performant, pe care nu poate să îl folosească decât unul care e pasionat. (…) Să vină Parchetul și să ne spună, în măsura în care poate, ce este acolo, să aflăm și noi. Problema este că au făcut aceste copii, au copiat dar nu ne arată ce este înăuntru. Adică au copiat dar nu le deschid”, a spus Tonel Pop.

De asemenea, în privința probelor, Tonel spus a spus că cenușa și oasele erau aruncate pe iarbă, iar peste ele ar fi trebuit să crească iarba: „am această suspiciune, că acele probe nu au fost poziționate acolo de câteva luni de zile”.

Întrebat cum au fost găsite ultimele probele, avoxatul a spus că a asistat la găsirea lor și era o zonă în care cenușa și oasele au fost aruncate jos, pe iarbă, și doi saci, introduși unul în celălalt, la 6 – 7 metri distanță: „Deci osemintele și cenușa erau într-un loc, iar sacii într-un alt loc, foarte greu de penetrat, cu foarte mulți țepi. Nimeni nu ar fi intrat acolo”.

Chesionat, de asemenea, dacă acele probe putea rezista acolo pe timp de ploaie, avocatul a răspuns: „Din punctul meu de vedere, dacă acele urmă de cenușă și acele resturi de oase calcinate ar fi stat acolo de când spune criminalul, respectiv câteva luni, pentru că se sugerează că imediat ar fi omorât-o pe Luiza, în mod clar acolo ar fi trebuit să fie astupate de vegetație, adică să crească iarba peste ele, să le acopere de noroi, de ploi. Sacii păreau destul de curați, nu erau cu apă, cu noroi și nici acea cenușă nu părea de mult acolo. Va trebui analizat toate chiar de biologi în cât timp crește iarba peste acea cenușă. Am această suspiciune, că acele probe nu au fost poziționate acolo de câteva luni”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.