Avertizare de călătorie în Grecia și Spania. În mai multe zone există riscul unor incendii de vegetație puternice
Avertizare de călătorie în Grecia și Spania. În mai multe zone există riscul unor incendii de vegetație puternice
Ultima Ora Externe Social

Avertizare de călătorie în Grecia și Spania. În mai multe zone există riscul unor incendii de vegetație puternice

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis două atenţionări de călătorie privind riscul izbucnirii unor incendii de vegetaţie, în Grecia şi Spania.

În Grecia, riscul e de grad 4 din 5 şi a crescut numărul zonelor vizate, în timp ce în Spania pot să izbucnească incendii în Comunitatea Autonomă Andaluzia, provincia Malaga, cu posibilitatea de extindere către zonele locuite.

Potrivit MAE, Secretariatul General de Protecţie Civilă din Republica Elenă avertizează că există un risc ridicat de incendii de vegetaţie (grad 4 din 5) pentru 24 august, pe fondul temperaturilor ridicate şi a intensificărilor de vânt, pentru următoarele zone: Attica, Viotia, Insula Evia, Korinthia, Argolida, Lakonia, Ilia, Ahaia, Evros, Insula Samothraki, Insula Lesvos, Insula Chios, Insula Skyros.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României în Republica Elenă: +302106728879 şi cel al oficiului consular la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României la Atena: +306978996222 şi cel al Consulatului General al României la Salonic:+306906479076.

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, https://infocrisis.gov.gr/?lang=en, pentru situaţii de criză pe teritoriul Republicii Elene, www.mae.ro.

De asemenea, MAE informează că în Regatul Spaniei, în Comunitatea Autonomă Andaluzia, că pe fondul temperaturilor ridicate din această perioadă a anului, se pot declanşa incendii de vegetaţie în provincia Malaga, cu posibilitatea de extindere către zonele locuite.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Sevilla la: +34 954 233 243, +34 954 230 947, +34 954 624 053, +34 954 624 070, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al oficiului consular al României la Sevilla: + 34 648212169.

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet http://www.meteoalarm.eu/ro_RO/0/0/ES-Spania.html, http://sevilla.mae.ro/contact, www.mae.ro şi aminteşte că românii care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, news.ro.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.