Viorica Dăncilă spune că făcea gafe din cauza lui Liviu Dragnea
Ultima Ora Politic

Avertisment pentru Dragnea și Dăncilă. ”Luați mâna de pe banii românilor!”

       ”Anul trecut, PNL a desfășurat o amplă campanie de informare a populației privind Pilonul II de pensii. Am avertizat asupra dorinței Guvernului PSD-ALDE de a pune mâna pe acești bani economisiți și administrați privat, care, în 2018, ajungeau la 47,5 miliarde lei, conform datelor oficiale.

Prima tentativă de desființare a pensiilor private, din 2017, anunțată de ministrul de atunci Mișa, a fost dur taxată de către PNL alături de societatea civilă, PSD acuzând atunci o eroare de comunicare, scuza clasică a Guvernului în ultimii ani. Apoi a fost redusă contribuția la Pilonul II de la 5,1% la 3,75%, în timp ce PNL cerea creșterea procentului la 6%. În același timp, contribuabilii au fost sfătuiți să nu mai depună în Pilonul II, lucru care ajută statul, nicidecum cetățeanul, pentru că întreaga contribuție merge în Pilonul I, care are un randament foarte slab, fiind pe pierdere. Contribuția la Pilonul II conține economiile cetățenilor activi, sume care sunt administrate de fonduri private care investesc banii în economia românească, cu un randament foarte bun, mult peste rata inflației.

„Taxa pe lăcomie” introdusă de OUG 114, este pe cale să alunge administratorii fondurilor private de pensii, lăsând banii a nu mai puțin de 7,2 milioane de români la mâna PSD. Economistul sef al BNR a declarat că cele 7 fonduri din Pilonul II iau în calcul posibilitatea retragerii din Romania, din cauza acestei ordonanțe. Administratorii celor sapte fonduri de pensii private afirmă că nu pot îndeplini cerințele impuse de a-si crește capitalurile proprii cu aproximativ 800 de milioane de euro doar in 2019, adica de 11 ori mai mult decât in prezent. Reprezentanții partidului de guvernare nu par deranjați deloc de posibila dispariție a fondurilor de pensii private, deși acest lucru va duce la prăbușirea Bursei de la București. Ei nu înțeleg nici că fondurile de pensii private intervin pentru stabilizarea piețelor în situații de criză, finanțează deficitul bugetar, contribuie la dezvoltarea economiei și gestionează riscurile pe termen lung. Nimic nu contează, iar intenția partidului de guvernare este clară: distrugerea fondurilor private de pensii și colectarea la stat a tuturor contribuțiilor, astfel încât să poată fi acoperite găuri uriașe lăsate de această guvernare catastrofală.

Având în vedere că raportul dintre pensionari și angajați va crește în următorii ani în România și că speranța de viață crește de asemenea, acest sistem de economisire ar trebui să fie un pilon strategic pentru asigurarea bunăstării pe termen lung a românilor. Păstrarea acestei ordonanțe și retragerea fondurilor de pensii private ar însemna un atac la viitorul românilor care au nevoie de suplimentarea pensiei pe care o vor primi de la stat, mai ales că aceasta este incertă.

Stimați colegi, vă cer să susțineți abrogarea OUG 114, care va provoca o catastrofă în economia românească, cu consecințe dezastruoase, care pot cauza aducerea României în stare de recesiune economică, și anulează orice sansă de creștere economica pe care o are România astăzi.” a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro deputatul PNL Florica Cherecheș.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.