Augustin Lazăr iese la rampă după acuzațiile de poliție politică primite. Ce dovezi aduce procurorul general
Ultima Ora Social

Augustin Lazăr ACUZĂ Antena 3 de DEZINFORMARE. Parchetul General cere DREPTUL LA REPLICĂ

Augustin Lazăr ACUZĂ Antena 3 de DEZINFORMARE. Parchetul General cere DREPTUL LA REPLICĂ

Parchetul General a transmis, vineri, un drept la replică, după ce Antena 3 a prezentat, seară trecută, un material în care se susținea că Augustin Lazăr a copiat fragmente din proiectul de management al lui Tiberiu Nițu. Procurorul general susține că postul tv a dezinformat, menționând că nu s-a solicitat un punct de vedere înainte de difuzarea materialului.

„În cursul zilei de ieri, 1 noiembrie 2018, în cadrul emisiunii Sinteza zilei, difuzată pe postul dumneavoastră de televiziune începând cu orele 21.41, realizator Mihai Gâdea, au fost prezentate o serie de informații calomnioase referitoare la activitatea domnului Augustin Lazăr, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Precizăm faptul că, anterior difuzării emisiunii menționate, instituția dumneavoastră nu ne-a solicitat un punct de vedere asupra aspectelor pe care urma să le abordeze, consecința directă fiind dezinformarea opiniei publice.

În aceste condiții, având în vedere legislația în materie, care guvernează activitatea în domeniul audiovizualului, vă solicităm difuzarea unui drept la replică în condiții de proporționalitate (timp de difuzare, audiență etc. ), astfel încât prejudiciile de imagine cauzate domnului Augustin Lazăr, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, să beneficieze de o justă compensare.

În mod concret, vă solicităm ca postul dumneavoastră de televiziune să facă următoarele clarificări/precizări, prin prezentarea/difuzarea următorului text:

“În cadrul emisiunii Sinteza zilei, difuzată în cursul zilei de 1 noiembrie 2018, opinia publică a fost dezinformată în legătură cu proiectul managerial al domnului Augustin Lazăr, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, despre care s-a susținut, în mod fals, că a fost plagiat prin sistemul copy-paste dintr-un alt proiect managerial.

Intenția jurnaliștilor postului Antena 3 de a dezinforma este evidentă întrucât, anterior difuzării emisiunii, nu au solicitat un punct de vedere domnului Augustin Lazăr. În condițiile în care nu s-a depus această minimă diligență pentru cunoașterea adevărului, domnul procuror general Augustin Lazăr face următoarele precizări: Proiectul managerial este o lucrare originală, realizată personal, cu respectarea regulilor de cercetare științifică, fiind indicate prin note de subsol toate lucrările de referință. Formulările care sunt asemănătoare în cele două proiecte au aceeași sursă, pe care am indicat-o în nota de subsol de la pagina 21, fiind vorba de un document cuprinzând disfuncționalități și măsuri pentru remediere, document care a fost completat, analizat și îmbunătățit în cadrul seminariilor organizate de către Institutul Național al Magistraturii, Consiliul Superior al Magistraturii, unele împreună cu Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia.

Prezentarea de către postul Antena 3 a unei situații de fapt nereale privind proiectul managerial al domnului Augustin Lazăr este de natură să aducă prejudicii de imagine atât instituției procurorului general, cât și sistemului judiciar în ansamblu, având în vedere calitatea acestuia de conducător al Ministerului Public””, este dreptul la replica al Parchetului General.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.