Lovitură teribilă pentru Dăncilă. Magistrații îi refuză invitația: "Independența justiției nu se negociază!"
Ultima Ora Economic Politic Social

SCANDAL ÎN GUVERN! MINISTRUL ANTON O FACE MINCINOASĂ PE VIORICA DĂNCILĂ: ȘTIA DE GREVA MINERILOR…

Scandal în Guvern pe tema grevei minerilor de la Complexul Energetic Oltenia (CEO). Premierul Viorica Dăncilă spune că nu a fost informată din timp. Ministrul energiei, anton Anton, o contrazice: ba, da, a știut!

AU INTRAT LA ÎNGHESUIALĂ! MINISTRUL ANTON O FACE MINCINOASĂ PE VIORICA DĂNCILĂ: ȘTIA DE GREVA MINERILOR...

„Mi s-a adus la cunoștință ieri (n.red. miercuri), cu suspectă şi nepermisă întârziere, situaţia gravă de la Complexul Energetic Oltenia. Am convocat imediat o întâlnire de urgenţă şi, împreună cu miniştrii şi autorităţile responsabile, am analizat ce măsuri pot fi luate, astfel încât Complexul Energetic Oltenia să îşi reia activitatea la capacitatea normală”, a declarat Viorica Dăncilă, la începutul ședinței de Guvern de joi.

Ministrul Energiei Anton Anton a declarat că luni a avut loc la minister o întâlnire pe tema grevei minerilor, motiv pentru care nu crede că Executivul nu știa despre situația de la Complexul Energetic Oltenia. „Am avut luni o discuție la Ministerul Energiei cu aproape cu toți cu care am discutat și azi. Mi-e greu să spun că Guvernul nu știa”, a spus ministrul la Târgu-Jiu, după ce a fost întrebat despre o afirmație a premierului Viorica Dăncilă, care susține că a fost informată abia miercuri despre situația de la CE Oltenia.

Într-adevăr, luni, la prima oră, ministrul Anton Anton și secretarul de stat Doru Vișan au avut o întâlnire cu reprezentanții sindicatelor și ai conducerii companiei pe tema grevei minerilor, fapt mediatizat și în presă. De altfel, la finalul întâlnirii, Doru Vișan a făcut declarații în fața presei, la sediul Ministerului Energiei.

Greva minerilor a pornit de la ”taxa pe lăcomie” a lui Teodorovici, care face atingere veniturilor salariale ale angajaților CEO. Acest conflict social a fost la un pas de a declanșa colapsul energetic în România și va mări facturile românilor la curent electric cu aproximativ 30%, din cauza importurilor de lectricitate din aceste zile.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.