Atenționare de călătorie în Grecia. Lucrătorii feroviari sunt în grevă
Atenționare de călătorie în Croația. Cod portocaliu de vânt
Ultima Ora Social

Atenționare de călătorie în Croația. Cod portocaliu de vânt

 Ministerul de Externe atenționează românii care se află sau călătoresc în Croația că mai multe regiuni vor fi afectate miercuri de cod portocaliu de vânt, ce va atinge o voteză de până la 110 km/h. Totodată, alte regiuni vor fi afectate de cod galben de vânt și descărcări electrice.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească pe teritoriul Republicii Croația că, în conformitate cu datele transmise de Institutul Hidro-Meteorologic local, pentru data de 18 septembrie 2019, au fost emise coduri portocaliu și galben privind intensificări, la rafale, ale vântului. Pentru canalul Velebit, golfurile Kvarner și Kvarnerić, precum și vestul Istriei s-a emis cod portocaliu de vânt, ce va atinge o viteză de până la 110 km/h. Regiunile Rijeka, Split și Dalmația se află sub un cod galben de intensificări ale vântului, însoțite de descărcări electrice. Autoritățile croate avertizează cu privire la posibilitatea existenței unor disfuncționalități în transportul maritim și în furnizarea energiei electrice”, a transmis MAE, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Pentru informații actualizate, instituția recomandă consultarea paginilor de Internet ale Institutului Hidro-Meteorologic Național https://www.meteo.hr, Automobil Clubului Croat http://www.hak.hr/en#traffic-flow-and-road-conditions, Companiei Naţionale Croate de Căi Ferate http://www.hznet.hr, Autorităţii Portuare Croate http://www.portauthority.hr şi a Agenţiei Croate de Aviaţie Civilă http://www.ccaa.hr.

Românii care se confruntă cu situații de urgență pot apela la numărul european unic de urgență 112, mai transmite MAE.

Totodată, românii pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Zagreb: +38514677660 și +38514610009, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

„ De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României în Republica Croația: +38598414341. Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://zagreb.mae.ro, www.meteoalarm.eu<http://www.meteoalarm.eu>, www.mae.ro<http://www.mae.ro> şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http:/www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie”, mai transmite MAE.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.