Omul lui Donald Trump distruge PSD! Mesaj dur al ambasadorului SUA la București
Omul lui Donald Trump distruge PSD! Mesaj dur al ambasadorului SUA la București
Ultima Ora Politic

Atac la Dăncilă din PNL. ”Guvernul fantomă face shopping la New York”

După trei ani de guvernare catastrofală, PSD a aruncat România într-o criză politică fără precedent, PSD fiind părăsit inclusiv de partenerul ALDE, grupul mereu avid de putere, care se dezintegrează văzând cu ochii, și se scindează în urma deciziilor luate de președintele Tăriceanu, rămas fără funcție, fără candidatură  la președinție și în curând fără grup parlamentar.

În această situație critică a început noul an școlar, cu multe probleme nerezolvate și cu un Minister al Educației rămas fără ministru, în urma expirării mandatului de interimat al domnului Breaz. Situația este cu atât mai gravă cu cât nu avem nici  ministru de Interne, interimatul domnului Fifor expirând de asemenea, iar noua propunere, Dan Chirilă, un tânăr domn pensionat acum 2 ani la vârsta de 39 de ani, nefiind acceptat de Președintele Iohannis.   De asemenea, alte trei ministere: Energie, Mediu și Relația cu Parlamentul, au fost părăsite de ministrii ALDE, adâncind această criză.

După ieșirea oficială a grupului ALDE de la guvernare, cu câțiva parlamentari cumpărați din ALDE pentru a mai mima o oarecare majoritate și cu grupul UDMR care susține o viitoare moțiune de cenzură, ne așteptam ca Premierul Dăncilă să vină în fața Parlamentului, așa cum prevede Constituția țării în cazul modificării structurii politice a Guvernului, pentru a cere votul de încredere, singura opțiune legală posibilă pentru a ieși din această criză.

Prioritățile doamnei Dăncilă sunt însă cu totul altele, programând o vizită în Statele Unite, la un eveniment al Camerei de Comerț Româno-Americane, deci nu foarte important, cu toate că promitea cât mai curând inițiativa acestui vot de încredere. Este un gest de lașitate și lipsă de responsabilitate nemaiîntâlnită, lăsând în urmă incertitudine și instabilitate politică, acuzând din nou Președintele țării de sabotaj în cazul refuzului noilor ministri, un text devenit deja celebru, care vrea să mascheze neputința guvernării.

Recenta propunere a doamnei Dăncilă, acel ridicol pact pentru bunăstare, este un gest disperat de a mai câștiga atenția electoratului înainte de alegerile prezidențiale, la fel ca și necontenitele laude cu creșteri salariale și de pensii, susținute din împrumuturi cu dobânzi uriașe pe care urmează să le plătim cu toții în anii următori, dublate de scumpiri în toate domeniile economice.

Criza guvernamentală trebuie încheiată cât mai urgent prin votul de încredere al Parlamentului, amânat evident de premierul Dăncilă, sau prin demisia celui de al treilea guvern PSD, care în acești 3 ani a demonstrat că nu are capacitatea de a guverna. Orice amânare va avea consecințe grave resimțite de toți românii, care vor taxa grav la următoarele alegeri incompetența partidului care se agață cu disperare de guvernare, fără a ține cont de consecințe. Vă invit să fim cu toții responsabili, atunci când ni se va cere să votăm moțiunea de cenzură inițiată de Partidul Național Liberal, să ne gândim la binele țării, mai presus de al nostru personal, a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro deputatul PNL Florica Cherecheș.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.