anaf
Ultima Ora Politic

Atac la adresa ANAF. ”Cand vor avea servicii de calitate, prin intermediul unei infrastructuri performante”

Deputatul PNL Dumitru Oprea a solicitat Ministrului Finanţelor Publice detalii despre problemele de funcţionare ale site-ului ANAF şi despre modul în care modificările Codului Fiscal reuşesc să fie implementate în timp util în sistemele informatice.

„Din respect pentru contribuabili, s-a promis, prin programul de guvernare PSD-ALDE, că nu va mai exista nici o taxă care să nu poată fi plătită online, iar informatizarea instituțiilor din România și inter-operabilitatea sistemelor vor fi prioritare în anul 2019. În realitate, de câteva luni, site-ul ANAF funcționează dezastruos, generând tot felul de erori sau mesaje pentru explicarea nefuncționării lui. Pentru că aplicațiile informatice nu pot fi modificate în acelaşi ritm cu cele înregistrate de Codul Fiscal, guvernanții prelungesc termenele, dând peste cap calendarul fiscal, ceea ce creează nemulțumiri şi stres permanent în rândul contribuabililor”, a declarat parlamentarul PNL.

În acest context, deputatul Dumitru Oprea a solicitat clarificări privind costul actualelor sisteme informatice ale ANAF, precum şi a mentenanţei, funcţionării şi actualizării acestora în funcţie de modificările aduse Codului Fiscal”, a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro deputatul PNL Dumitru Oprea.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii