Nu este privilegiat! Are doar telefon în celulă...
Ultima Ora Politic Social

Atac distrugător din interiorul CNA. Dragnea este făcut praf

Acuzații dure împotriva PSD au fost aduse de Dorina Rusu, reprezentanta președintelui Klaus Iohannis în Consiliul Național al Audiovizualului (CNA). Aceasta a declarat, pentru Europa Liberă, că absența reglementărilor în privința campaniei pentru referendum „se înscrie în dorința majorității PSD de a boicota și de a face invizibil referendumul pe Justiție”.

Opt din cei 11 membri ai CNA sunt numiți de actuala coaliție guvernamentală, inclusiv președinta în exercițiu a Consiliului, Monica Gubernat.

Dorina Rusu a explicat, pentru Europa Liberă, că președinta CNA, Monica Gubernat, a respins solicitările sale de a fi adoptat un regulament cu normele de campanie electorală pentru referendum și de a fi introdus acest subiect pe ordinea de zi a discuțiilor. „Nici nu au ajuns să fie supuse la vot solicitările noastre”, a spus Dorina Rusu, referindu-se la cei trei membri care nu fac parte din majoritatea fidelă PSD. Președintele Iohannis a numit două reprezentante în CNA, iar PNL, unul singur. USR nu are membri în consiliu.

Dorina Rusu a acuzat și Guvernul de boicotare a referendumului pe Justiție, solicitat de șeful statului. Ea spune că în reglementările Guvernului privind organizarea referendumului nu a mai fost trecut un termen până la care CNA să emită regulile de campanie în audiovizual. Rusu a arătat că și la ședința de marți va solicita din nou redactarea unui regulament, în condițiile în care campania electorală se încheie vineri seara.

Pe de altă parte, Rusu a mai declarat că, și în absența unui regulament al CNA, televiziunile ar fi putut organiza dezbateri pe această temă, pentru că nu există nicăieri o interdicție în acest sens.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.