Omul lui Băsescu candidează la Primăria Capitalei
Omul lui Băsescu candidează la Primăria Capitalei
Ultima Ora Politic

APROPIAT AL LUI TRAIAN BĂSESCU CONDAMNAT LA ÎNCHISOARE. FOTO

APROPIAT AL LUI TRAIAN BĂSESCU CONDAMNAT LA ÎNCHISOARE. FOTO

Fostul deputat PDL,partidul de suflet al lui Traian Băsescu, Lucian Riviș Tipei a fost condamnat pentru evaziune fiscală. 

Judecătorii Tribunalului Arad au avut nevoie de numai trei şedinţe pentru a dat verdictul: un an şi jumătate de închisoare cu suspendare. Riviş-Tipei a fost condamnat la un an de închisoare pentru infracţiunea de evaziune fiscală în formă continuată şi la încă un an de închisoare pentru complicitate la două infracţiuni de evaziune fiscală în formă continuată. „Contopeşte pedepsele aplicate inculpatului în pedeapsa cea mai grea de un an închisoare, pe care o sporeşte cu şase luni, rezultând de executat o pedeapsă de un an şi şase luni închisoare. Suspendă condiţionat executarea pedepsei de către inculpat şi stabileşte un termen de încercare de trei ani şi şase luni”, se arată în soluţia, pe scurt, Tribunalului Arad.

APROPIAT AL LUI TRAIAN BĂSESCU CONDAMNAT LA ÎNCHISOARE. FOTO 3

Fostul deputat nu mai are voie să deţină funcţia de administrator la nicio firmă timp de doi ani de la executarea pedepsei, adică pe o perioadă totală de trei ani şi şase luni. „Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor articolului 83 Cod penal în sensul că, dacă în cursul termenului de încercare săvârşeşte din nou o infracţiune, pentru care s-a pronunţat o condamnare definitivă, chiar după expirarea acestui termen, instanţa va revoca suspendarea condiţionată dispunând executarea în întregime a pedepsei, care nu se contopeşte cu pedeapsa aplicată pentru noua infracţiune”, au mai stabilit judecătorii. Practic, în cazul comiterii unei noi infracţiuni similare, Riviş-Tipei ar putea ajunge după gratii.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.