Atac incendiar la Sorina Pintea. ”Medicul Ștefan Quai, o nouă victimă a unui sistem de sănătate bolnav”
Sorina Pintea, mesaj pentru viitorul ministru al sănătății. Ce sfaturi dă
Ultima Ora Politic

Apel urgent pentru Sorina Pintea. Un spital din România este în pericol

Managerii spitalelor din Craiova avertizează că vor rămâne fără bani pentru salarii, utilități și plata furnizorilor, dacă nu se vor găsi rapid soluții, una dintre ele putând fi micșorarea salariilor. „Situația este critică dacă nu primim sprijin”, spune un director de la Filantropia, conform mediafax.ro

Managerul Spitalul Județean din Craiova, dr. Eugen Georgescu, a declarat, miercuri, pentru corespondentul MEDIAFAX, că situația financiară a unității medicale este, în prezent, „pe linia de plutire”, dar asta doar pentru următoarele trei luni. Problemele financiare au apărut după majorările salariale.

„Aceste influențe financiare ne vor crea probleme dacă nu se va găsi o soluție de asigurare a lor din venituri de la Ministerul Sănătății sau de la Casa de Asigurări de Sănătate. Avem doar două soluții: ori vom primi în continuare sumele necesare de la Fondul Naţional de Asigurări ori va trebui să se majoreze tariful per pacient pe care CAS îl decontează. În lipsa acestor două variante de rezolvare, de la 1 iulie, spitalul va intra în datorii. Nu știm dacă vom rezolva asta prin scăderi salariale sau pur si simplu vom lua bani dintr-o parte și vom asigura în altă parte, făcând datorii”, a declarat dr. Georgescu.

La Spitalul Filantropia situația este mai grav și conducerea anunță că speră să aibă resurse să plătească salariile până în vară.

„Situația este critică dacă nu primim sprijin. Soluţia ar fi o majorare a tarifului per pacient, care ar ajuta la asigurarea veniturilor necesare asigurării fondului majorat de salarii. Am semnalat situaţia la toate forurile superioare. Până acum nu am primit încă un răspuns. Pe luna aprilie nu vor fi probleme cu salariile. Vom rezista până în vară, dar nu mai mult de atât”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Liliana Staicu, directorul financiar-contabil al Spitalului Filantropia.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.