Anunțul lui Nelu Tătaru despre vârful pandemiei în România. În ce stadiu ne aflăm 1
Ultima Ora Sănătate

Anunțul lui Nelu Tătaru despre vârful pandemiei în România. În ce stadiu ne aflăm

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat că România se află într-o perioadă descrescătoare a curbei privind pandemia de coronavirus de vreo săptămână şi jumătate şi îşi doreşte să rămână aşa.

„Sunt momente pe care dacă le gestionăm cum trebuie, atât noi, cât şi populaţia, putem spune că terminăm acest moment al pandemiei”, a spus el.

Nelu Tătaru a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Iaşi, că de abia după trecerea a zece zile se poate spune dacă cele trei zile de relaxare de la sfârşitul săptămânii trecute au avut efect sau situaţia a fost gestionată cum trebuie, transmite News.ro.

“Am avut un număr mai mic şi alatăieri, am avut mai mare ieri, astăzi am avut mai mic. Noi gestionăm un anumit moment al relaxării într-un interval de două până la zece zile. Orice simptomatologie pentru infectarea COVID poate apărea din a doua până în a zecea zi a infecţiei. Aşteptăm trecerea celor zece zile şi atunci putem spune că efectul a fost masiv ca infectare sau transmitere în comunitate sau un efect care a putut fi gestionat şi ne putem permite un alt tip de relaxări”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

El a precizat că România se află într-o perioadă descrescătoare a curbei, dar a avertizat că pericolul nu a trecut.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.