Anunț de ultimă oră de la PALATUL COTROCENI. ”Avem fără îndoială nevoie de o reconfigurare”
Ultima Ora Sănătate

Anunț de ultimă oră de la PALATUL COTROCENI. ”Avem fără îndoială nevoie de o reconfigurare”

Anunț de ultimă oră de la PALATUL COTROCENI. ”Avem fără îndoială nevoie de o reconfigurare”

Consilierul de stat în cadrul Administraţiei Prezidenţiale Diana Păun a declarat marţi, într-o dezbatere, că România are nevoie de reconfigurarea şi prioritizarea politicilor de sănătate privitoare la insuficienţa cardiacă şi, într-un cadru mai extins, la bolile cardiovasculare.

„Un management integrat al bolilor cardiovasculare include, pe de o parte, componenta de prevenţie, iar pe de altă parte, cea de tratament şi asigurarea calităţii vieţii pacienţilor. Avem fără îndoială nevoie de o reconfigurare şi o prioritizare a politicilor de sănătate privitoare la insuficienţa cardiacă şi într-un cadru mai extins la bolile cardiovasculare, care aşa cum ştim sunt cauza a aproximativ 60% din decesele înregistrate anual în ţara noastră, iar cele mai multe dintre acestea pot fi prevenite.
Preocuparea în zilele noastre este aceea de a avea sisteme de sănătate sustenabile”, a spus Păun.

Consilierul președintelui Klaus Iohannis spune că  tratamentul bolilor cardiovasculare presupune muncă în echipă, fiecare specialist fiind în egală măsură responsabil de rezultatul acestui demers.

„Sinergia tuturor actorilor, de la reprezentanţi ai factorilor de decizie, la comunitatea medicală, asociaţiile de pacienţi şi, nu în ultimul rând, societatea civilă şi mediul privat reprezintă cheia succesului unui astfel de demers”, a mai susţinut consilierul.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii