Antreprenorii români prezenți la Forumul economic organizat de PRO România trag semnal de alarmă
Ultima Ora Politic

Antreprenorii români prezenți la Forumul economic organizat de PRO România trag semnal de alarmă

Antreprenorii români prezenți la Forumul economic organizat de PRO România trag un semnal de alarmă legat de lipsa dialogului cu decidenții și a predictibilității fiscale

Luni, 20 mai 2019, în cadrul primei ediții a Forumului Economic PRO România care s-a desfășurat la World Trade Center București,  numeroși antreprenori români au dezbătut împreună cu liderii PRO România și cu candidații partidului la alegerile europarlamentare direcția în care se îndreaptă economia națională.

Au participat peste 120 de fondatori și directori ai companiilor private, reprezentând diverse sectoare ale economiei, precum cel agro-alimentar, bancar, energetic, farmaceutic și turistic.

Prezent la Forum, Președintele PRO România, Victor Ponta a invitat reprezentanții mediului de afaceri la dialog pe tema problemelor cu care se confruntă antreprenorii și a soluțiilor prin care se pot evita efectele negative ale măsurilor luate de guvern în ultima perioadă.

Principalele nemulțumiri ale antreprenorilor sunt  lipsa de predictibilitate, lipsa dialogului și deficitul forței de muncă. Oamenii de afaceri prezenți la Forum au solicitat în repetate rânduri, prin reprezentanții patronatelor și ai organizațiilor de profil, să fie consultați de guvernanți cu privire la modificările Codului Fiscal.

“Firmele din Romania au nevoie de o mască de oxigen. PRO România propune ca orice modificări ale Codului Fiscal să fie sistate pentru o perioadă de 4 ani, după abrogarea ordonanței 114”, a propus Ioana Petrescu, vicepreședinte al PRO România.

Antreprenorii români prezenți la Forumul economic organizat de PRO România trag semnal de alarmă 1

La dialogul cu oamenii de afaceri au mai participat comisarul european Corina Crețu, candidat PRO România la alegerile europarlamentare și prim-vicepreședintele partidului, Daniel Constantin.

Forumul economic PRO România a încheiat un turneu de forță desfășurat în ultimele luni în întreaga țară de liderii partidului, care susțin că rezolvarea problemelor cu care se confruntă mediul de afaceri este important pentru progresul economic al României.

Antreprenorii români prezenți la Forumul economic organizat de PRO România trag semnal de alarmă 2

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.