Angela Merkel se va deplasa duminică în vestul Germaniei puternic afectat de inundaţii 5
Externe Ultima Ora

Angela Merkel se va deplasa duminică în vestul Germaniei puternic afectat de inundaţii

Cancelarul federal german Angela Merkel se va deplasa duminică la locul inundaţiilor care au devastat vestul Germaniei, cauzând moartea a peste 130 de oameni, au anunţat sâmbătă autorităţile locale vizate, informează AFP.

Angela Merkel, ce se întoarce dintr-o vizită oficială în SUA, se va deplasa în satul Schuld din landul Renania-Palatinat, calificat drept „martir” pentru că aproape totul a fost distrus acolo de viituri.

Vizita cancelarului federal la avea loc „duminică după-amiaza”, a precizat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a Ministerului de Interne regional.

Vizita cancelarului federal la avea loc „duminică după-amiaza”, a precizat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a Ministerului de Interne regional.

Merkel a calificat deja această catastrofă drept „tragedie naţională” şi a promis ajutor din partea statului pentru reparaţii şi reconstrucţie.

Aceste eforturi ar urma să coste mai multe miliarde de euro.Sâmbătă, preşedintele german Frank-Walter Steinmeier, cu rol mai degrabă onorific, s-a deplasat în oraşul Erftstadt, în landul vecin Renania de Nord-Westfalia. O parte a acestui oraş a fost înghiţită de o alunecare de teren cauzată de inundaţii.AGERPRES.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii