Anghel Tîlvăr, dat pe mâna procurorilor
Anghel Tîlvăr, dat pe mâna procurorilor
Ultima Ora Politic

Angel Tîlvar, întrevedere cu directorul Departamentului pentru afaceri europene din ministerul german de externe

Întrevederea domnului deputat Angel Tîlvăr, preşedintele Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaţilor, cu domnul Andreas Peschke, directorul Departamentului pentru afaceri europene din ministerul german de externe.

Joi, 12 septembrie, preşedintele Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaţilor, domnul deputat Angel Tîlvăr, a avut o întrevedere, la Berlin, cu domnul Andreas Peschke, directorul Departamentului pentru afaceri europene din ministerul german de externe.

În deschiderea convorbirilor, domnul Angel Tîlvăr a ținut să mulțumească pentru susținerea oferită de Germania ţării noastre, în pregătirea și exercitarea Preşedinţiei rotative a Consiliului UE.

Cei doi oficiali au discutat despre oportunitățile de intensificare a cooperării româno-germane. “Relațiile economice dintre țările noastre sunt puternice, Germania fiind principalul partener comercial al României și un proeminent investitor în economia românească”, a afirmat preşedintele Comisiei pentru afaceri europene.

Totodată, domnul Angel Tîlvăr a subliniat rolul esențial pe care minoritatea germană din România îl are în dinamica relațiilor bilaterale, reiterând sprijinul pe care statul român îl acordă păstrării identității culturale și lingvistice a etnicilor germani din țara noastră: “România este astăzi un veritabil model intercultural la nivel european, prin politicile sale în materie de protecţie a minorităţilor”.

Legat de aspectul migraţiei, domnul Andreas Peschke a menţionat că acesta reprezintă principala problemă cu care se confruntă Germania, subliniind importanţa găsirii unei soluții într-un format de cooperare europeană, pentru gestionarea eficientă a fenomenului, sub toate aspectele sale.

Domnul Angel Tîlvăr a precizat că este în avantajul tuturor statelor membre să abordeze consecvent și unitar tema migraţiei, în acest sens România susținând și continuarea asistenței UE către statele din Balcanii de Vest, pentru ca acestea să facă față provocărilor migrației.

Oficialul român a pledat pentru extinderea Uniunii Europene în zona Balcanilor de Vest, accentuând impactul pozitiv pe care aderarea ţării noastre la UE l-a avut asupra democraţiei şi economiei din România.

„În contextul actual, marcat de provocări în vecinătatea UE, este oportun ca statele membre care susțin politica de extindere, precum România și Germania, să își reafirme angajamentul față de procesul de extindere, ca politică esențială a UE, contribuind la stabilitatea și securitatea întregului continent”, a afirmat preşedintele Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaţilor într-un comunicat remis newsteam.ro

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.