Angajații firmelor ar putea fi recompensați cu tichete și carduri de cultură
Ultima Ora Social

Angajații firmelor ar putea fi recompensați cu tichete și carduri de cultură

 Compania Up România a primit autorizația Ministerului Finanţelor pentru emiterea tichetului şi cardului de cultură, pentru companiile şi angajatorii care vor dori să motiveze şi să recompenseze suplimentar angajaţii, anunță un comunicat al companiei, conform mediafax.ro

Acordarea tichetelor culturale este reglementată de Legea 165/2018.

Valoarea minimă a unui tichet cultural este de 10 lei, iar valoarea maximă este de 50 de lei. Dacă sunt acordate lunar, valoarea acestora nu poate depăşi 150 de lei pentru un angajat. În cazul în care cardurile sau tichetele culturale sunt acordate pentru un eveniment, valoarea maximă lunară nu poate depăşi 300 de lei. Tichetele culturale se încadrează în categoria cheltuielilor sociale și sunt deductibile la calculul impozitului de profit în limita a 5% din valoarea cheltuielilor cu salariile angajaților. La acordarea a 150 de lei în tichete culturale, angajatorul are un avantaj fiscal de 86 de Lei per angajat, față de aceeași sumă acordată în bani.

Cardul Up Cultură vine cu aceleaşi facilităţi şi servicii ca şi cardul Up Dejun. Beneficiarii vor avea acces rapid la informaţii despre sold, tranzacţii şi operaţiuni prin intermediul unei platforme online, a unei aplicaţii mobile şi a serviciului IVR.

Cu tichetul cultural Up Cultură, beneficiarii vor putea merge la spectacole de teatru, filme şi proiecţii cinematografice, concerte, târguri şi expoziţii, festivaluri, vor putea intra la muzee şi parcuri tematice, inclusiv cele destinate copiilor. De asemenea, acestea vor putea fi folosite pentru achiziţia de cărţi şi manuale şcolare, filme şi albume muzicale în orice format.

Up România face parte din Grupul Up și deservește peste 20.000 de clienți și 750.000 de beneficiari.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.