10.000 de copii nu și-au primit bursele școlare de 3 luni
Ultima Ora Social

Andronescu, anunț de ultimă oră pentru elevi și profesori. Ce se va întâmpla cu temele pentru acasă

Temele pentru acasă nu se decid în cabinetul ministrului, spune ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, potrivit căreia decizia în acest sens aparține profesorilor, care știu ce are nevoie un copil. Ministrul a recunoscut și că programele școlare sunt extrem de încărcate, conform mediafax.ro

Ecaterina Andronescu a declarat, joi, într-o conferință de presă la Bistrița, că temele pentru acasă nu se pot rezolva din cabinetul ministrului.

„Eu cred că toate generațiile făceau teme pentru acasă și nu cred că temele pentru acasă trebuie să se decidă la cabinetul ministrului. (…) Eu aș da autonomie profesorului, el știe ce trebuie pentru acel copil. Ce putem să facem noi, la nivel național, este să încercăm să lămurim pe toată lumea că astăzi școala nu este singura sursă de formare pentru acel copil, că acest copil aflat acum în școală are nenumărate surse de informare de la telefon și televizor și atunci trebuie să esențializăm programele școlare.

În opinia ministrului, trebuie înțeles faptul că elevul trebuie „să mai facă ceva și acasă”, iar instruirea lui sau formarea lui prin școală nu se face numai în cele patru ore de școală pe zi pentru învățământul primar și șase-șapte ore pentru învățământul gimnazial.

Pe de altă parte, Ecaterina Andronescu a recunoscut că programele școlare sunt prea încărcate și că trebuie modificate, ținându-se cont și de vârsta elevilor.

„Sunt absolut de acord ca asta trebuie să facem și, recunosc acest lucru, din păcate… M-am uitat peste programele care sunt acum în vigoare și de multe ori am avut senzația, citind aceste programe, că cei care au elaborat programele au încercat să pună în programe cam cât știu domniile lor, la experiența de profesori pe care o au, uitând uneori că elevul căruia îi e dedicată acea programă are o altă vârstă. Faptul că trebuie să revizuim programele rezultă și din următoarea constatare: dacă un copil pleacă din școala românească dintr-o anumită clasă la o școală din Occident, saltă una sau chiar două clase, ceea ce este încă o dovadă a ceea ce spuneam: că programele noastre sunt excesiv de condensate, o să facem această esențializare”, a spus ministrul Educației.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.