ANAF a recuperat aproape 18 milioane de euro de la Dan Voiculescu din totalul de peste 80 de milioane de euro 1
Ultima Ora Economic Justiție

ANAF a recuperat aproape 18 milioane de euro de la Dan Voiculescu din totalul de peste 80 de milioane de euro

ANAF a confirmat oficial pentru G4Media.ro că, pe 20 august, a vândut la licitație fostul sediul al Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), confiscat de la Dan Voiculescu în baza sentinței de condamnare la 10 ani de închisoare din 8 august 2014. ANAF precizează că a obținut suma de 43 de milioane de lei, adică 9 milioane de euro fără TVA (51 de milioane de lei cu TVA, adică peste 10 milioane de euro) pe cei 29.220 de metri pătrați din strada Gârlei din Băneasa.

Fiscul nu precizează numele cumpărătorului, ci doar că a vândut ”singurului participant la licitație”. Surse din piața media au declarat însă pentru G4media, încă de acum două sătpămâni, că vânzarea fostului sediu ICA s-a făcut către Antena Group. În aceeași zi, Dan Voiculescu a confirmat pe blogul personal că a răscumpărat fostul sediu ICA contra sumei de 9 milioane de euro și a încercat să insinueze că a fost condamnat pentru că ar fi furat un imobil în valoare de 60 de milioane de euro pe care, acum, el l-a răscumpărat doar cu 9 milioane de euro. Ce nu a mai spus mogul Antenelor este că Fiscul mai are de vândut trei imobile confiscate de la el – turnul Grivco, fosta redacție a Antenei 3 și un teren tot în strada Gârlei din Băneasa-, doar că procedura trenează tocmai din pricina litigiilor deschise în instanță de companiile controlate de familia lui.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii