Scandalul Hexifarma se reaprinde. Percheziți de amploare la fabricanți de dezinfectanți diluați și vânduți spitalelor
Ultima Ora Social

AMENDĂ de 2 000 lei pentru Spitalul de Urgență din Craiova după ce un bărbat a intrat cu mașina în UPU

Spitalul Județean de Urgență din Craiova a fost amendat cu 2.000 de lei, pentru că nu funcționau camerele de supraveghere sâmbătă, când un bărbat a intrat cu mașina în UPU. Șeful spitalului spune că nu știe de ce nu funcționau camerele, probabil „din neglijență”, conform mediafax.ro

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență (SJU) Craiova au fost amendați cu 2.000 de lei de polițiști după ce, în urma verificărilor, s-a stabilit că nu au funcționat camerele de supraveghere sâmbătă seara, când un bărbat a intrat cu mașina în sala de așteptare a UPU.

Purtătorul de cuvânt al IJP Dolj, Cosmin Grădinaru, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că polițiștii Secției 2 Poliție Craiova i-au amendat cu 2.000 de lei pe reprezentanții spitalului, conform legii privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor.

Mai exact, în urma verificărilor, a spus Grădinaru, camerele de supraveghere nu au funcționat. Mai mult, la controalele anterioare a fost constatat același lucru.

La rândul său, managerul Spitalului Județean de Urgență Craiova, Eugen Georgescu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că nu au funcționat camerele de supraveghere, dar a spus că firma de pază ar fi trebuit să notifice spitalul.

„Camerele de supraveghere nu au funcționat, așa e. Nu se știe de ce nu au funcționat. Din neglijență. Camerele au fost montate de o firmă. Monitorizarea o face firma de pază. Iar firma de pază ar fi trebuit să notifice în scris că nu merg. Au făcut-o verbal, dar vorbele zboară”, a declarat Georgescu.

Acesta a adăugat că a cerut declarații de la agenții de pază care au fost de serviciu în seara respectivă, iar în funcție de acestea și de termenii contractului, va da firma de pază în judecată.

Un șofer în vârstă de 39 de ani, din județul Caraș Severin, băut, a intrat cu mașina, sâmbătă noaptea, în interiorul Urgenței Spitalului din Craiova. Bărbatul le-a spus medicilor că înainte de a se urca la volan a băut un litru și jumătate de bere. De asemenea, bărbatul a declarat că a încurcat pedala de frână cu cea de accelerație, dar și că era supărat pentru că venise la UPU cu un copil și acesta aștepta de mult timp să fie văzut.

Medicul Cristina Geormăneanu, care era de gardă în UPU când șoferul a intrat cu mașina pe ușile spitalului, declara că a fost luat pe capotă un voluntar și a fost rănită ușor o asistentă.

”A spus că a încurcat pedalele, dar noi considerăm că a fost gest intenționat. Tot ce s-a văzut nu poate fi pus pe seama unei acțiuni întâmplătoare. A intrat cu toată forța în UPU, cu capota ridicată”, a spus Geormăneanu.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.