PSD le suspendă copiilor săraci bursele sociale!
Ultima Ora Politic

AMBASADA Suediei prezintă povestea celor 5 asasini ca reacție la declarația lui Dragnea. Ce s-a întâmplat cu postarea

AMBASADA Suediei prezintă pe facebook povestea celor 5 asasini ca reacție la declarația lui Dragnea. Ce s-a întâmplat cu postarea

Ambasada Suediei la București prezintă, într-un text postat pe pagina sa de Facebook, povestea liderului ucis de cinci conspiratori. Este vorba despre regele Gustav al III-lea, împușcat la un bal mascat, în anul 1792.

 Povestea liderului ucis de cinci conspiratori a dispărut de pe pagina de Facebook a Ambasadei Suediei, la câteva ore după ce a fost postată, iar jurnalistul Bogdan Păcurar i-a întrebat pe diplomații scandinavi de ce au șters mesajul.

Reprezentanții Ambasadei Suediei au avut imediat o reacție, prin care infirma acest lucru: „Nu l-am șters noi. O să verificăm de ce a dispărut!

„Da, s-a întâmplat pe 16 martie 1792, la un bal mascat, la Opera Regală din Stockholm, organizat de regele suedez Gustav al III-lea. La scurt timp după ce și-a făcut apariția la bal, Gustav al III-lea a fost înconjurat de cinci membri ai aristocrației și împușcat. Regele suedez a murit, câteva zile mai târziu, din cauza rănilor. Povestea regelui suedez Gustav al III-lea este una dintre cele mai interesante din istoria regală suedeză. Moștenirea lui Gustav al III-lea există și astăzi, mai ales sub forma unor importante clădiri și instituții din Suedia, cum ar fi Academia Suedeză, Teatrul Regal, Opera Regală și Baletul Regal”, era mesajul Ambasadei Suediei, care ulterior a dispărut.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.