După ce a scos violatorii și criminalii din pușcărie Tudorel Toader se spală pe mâini de Crima de la Caracal
Alina Gorghiu îl face praf pe Tudorel Toader. ”A recunoscut, dar e tardiv”
Ultima Ora Politic

Alina Gorghiu îl face praf pe Tudorel Toader. ”A recunoscut, dar e tardiv”

Senatorul PNL, Alina Gorghiu, îl atacă pe Tudorel Toader. Fostul ministru al justiției a declarat astăzi de ce a fost dat afară din Guvern, însă senatorul din Opoziție consideră această declarație un joc politic. Afirmațiile lui Tudorel Toader vin ”tardiv”.

”Tudorel Toader trebuia să spună de atunci adevărul despre OUG privind amnistia și grațierea! Acum e tardiv! Între timp a fost sacrificat și nici măcar ca erou. A plecat tot ca omul PSD-ALDE, ca ministrul care le-a făcut multe servicii, din păcate.

Proiectul a avut chip și nume! A fost proiectul lui Dragnea, Iordache, Nicolicea, Șerban Nicolae, Dăncilă și restul din PSD care au laudat ideea din momentul în care s-a născut, respectiv ianuarie 2017!

Suntem în august 2019! Stingerea subiectului nu e pentru că cere Opoziția sau pentru că se respectă astfel rezultatul referendumului din mai 2019.

Spuneam atunci că „suntem în faliment‭ ‬ca ‭‬stat”‭ dacă adoptăm asta. ‬

De‭ ‬ani‭ ‬buni‭ avem‭ ‬‬pe‭ ‬masa‭ ‬comisiilor parlamentare multe soluţii propuse pentru problemele din sistemul penitenciar.‭ ‬‬

Nu‭ ‬toate‭ ‬‬sunt‭ ‬însă‭ ‬cele‭ ‬corecte, dar asta era cea mai tâmpită! De altfel, este obligatoriu să se abroge și Legea recursului compensatoriu. Daune majore deja s-au produs! Peste 15.000 de deținuți eliberați, violatori, tâlhari, hoți etc! Îi aștept să ia decizia de abrogare în coaliție în prima săptămână de Senat, că avem pe ordinea de zi acest proiect. ‬

Am‭ ‬spus-o‭ ‬de nenumărate ori, trebuie să găsim o variantă care să rezolve situaţia odată‭ ‬‬şi‭ ‬‬pentru‭ ‬totdeauna.‭ ‬‬Pentru‭ ‬asta‭ ‬trebuie‭‭ ‬să‭ fim onești ‬cu obiectivul pe care îl clamăm, adică să nu mai încerce unii colegi să profite de o reglementare pentru folosul personal sau al prietenilor politici.

PNL a iniţiat acel proiect de lege cu privire la implementarea unor‭‭ ‬măsuri‭ ‬ ‭ alternative‭ ‬de‭‭ ‬executarea‭ ‬‬a‭ ‭pedepselor,‭ ‬ca‭ soluţie complementară pentru a nu ajunge în situaţia de a fi puşi în faţa executării deciziei pilot a CEDO.

Spun‭ ‬cu‭ ‬toată‭ ‬‬responsabilitatea: Proiectul ‬graţierea și amnistia ne-au făcut praf credibilitatea externă și vom avea mult de tras!

‭Autorii lui, Dăncila și Tăriceanu, sunt complet haotici! Ar trebui să explice de ce l-au inițiat! Și de ce nu au renunțat la el când le-au cerut instituțiile europene, societatea civilă din România, când au protestat zeci de mii de oameni!

Acum, omoară tema asta nu pentru că înțeleg standardele europene în materie sau pentru că vor să respecte votul de la referendum, ci doar pentru că e o temã sensibilă în campania de prezidențiale.

Nu am așteptări mari de la puterea actuală. Este şi motivul pentru care mă aștept oricând după prezidențiale să reînvie subiectul…”, scrie Alina Gorghiu pe facebook.

 

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.