CIOBANII SUNT ÎN ALERTĂ! JUDEȚELE UNDE SE OMOARĂ TURME ÎNTREGI DIN CAUZA SCRAPIEI!
Alertă. Zeci de oi găsite moarte pe câmă. Veterinarul a ținut ascuns
Ultima Ora Social

Alertă. Zeci de oi găsite moarte pe câmp. Veterinarul a ținut ascuns

Peste 70 de oi moarte au fost descoperite de Direcția Sanitar-Veterinare Botoșani, aruncate pe un câmpul comunei Lunca, leșurile zăcând acolo de aproape o săptămână. Veterinarul din comună, care nu a anunțat autoritățile, a fost amendat, pentru neglijență.

Autoritățile sanitar-veterinare din Botoșani au descoperit că în comuna Lunca au fost aruncate la marginea satului, pe un câmp, peste 70 de oi moarte, acestea fiind în stare avansată de putrefacție.

Medicul de veterinar din localitate a fost amendat cu 12.000 de lei pentru că nu a anunțat în timp autoritățile despre problemele existente, zona fiind la un pas să se transforme într-un focar de infecție pentru întreaga localitate.

Conform directorului Direcției Sanitar-Veterinare Botoșani, Minodora Vasiliu, în tot județul Botoșani există decese la oi din cauza ploilor numeroase din ultima perioadă care au facilitat apariția unor paraziți, dar și din cauză că animalele nu au fost deparazitate corespunzător.

„A fost o problemă cauzată de neglijența medicului veterinar concesionar de pe raza comunei Lunca: nu a anunțat acele mortalități. În urma anchetelor și ale analizelor, acele oi au murit printr-o super parazitoză, au fost analizate cadavrele care au mai putut fi analizate. Avem buletinele de analiză, s-a ecarisat teritoriul și s-a amendat medicul veterinar. Nu există riscul să se extindă boala și la alte animale, este vorba doar de contactul pe care l-au avut cu parazitul respectiv~, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, directorul Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Botoșani, Minodora Vasiliu.

Potrivit acesteia, deparazitările se fac primăvara și toamna și depind de ceea ce fac proprietarii stânelor. La nivelul întregului județ Botoșani există mortalități pe același diagnostic dar nu într-un număr atât de mare cum a fost pe comuna Lunca.

Reprezentanții Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Botoșani au notificat Primăria Lunca despre existența problemelor respective și au solicitat ecarisarea zonei și transportarea cadavrelor pentru a fi incinerate.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.