Școli închise în București pentru alegerile europarlamentare. Când se vor suspenda cursurile
E dezastru în educație. Bugetul a fost redus cu un miliard
Ultima Ora Social

ALERTĂ. Școli ÎNCHISE în țară din cauza vremei. Ce anunță METEOROLOGII

ALERTĂ. Școli ÎNCHISE în țară din cauza vremei. Ce anunță METEOROLOGII

Vremea rea din aceste zile a dus la închiderea mai multor școli din România. Școlile în care nu se vor ține cursuri în următoarele două zile sunt cele din Municipiul Baia Mare și din Maramureș.

Școlile din Municipiul Baia Mare, dar și grădinițele, liceele și Colegiile Naționale se închid pe 17 și 18 ianuarie, anunță primarul Cătălin Cherecheș, potrivit huff.ro.

„Motivul suspendării activităților în sistemul școlar și preșcolar băimărean este generat de necesitatea unităților de învățământ în a proceda, de urgență, la deszăpezirea incintelor pe care le administrează, respectiv zonele de acces spre aceste instituții.

În sprijinul unităților de învățământ vor fi puse la dispoziție, de către autoritatea locală, utilaje respectiv personal specializat pentru eficientizarea acțiunii de deszăpezire”, a anunțat edilul, pe rețelele de socializare.

De asemenea, mai multe școli din Maramureș au suspendar cursurile, respectiv Școala Gimnazială ”Dr. Teodor Mihali” Boiu Mare, Școala Gimnazială Vima Mică, structura Aspra și Școala Gimnazială ”Augustin Buzura” Copalnic Mănăștur, structura Preluca Nouă.

Acest exemplu ar putea fi luat de mai multe instituții de învățămând din țară, dacă vremea rea va pune probleme în continuare. 

ANM a emis cod portocaliu de viscol până la ora 16.00

Meteorologii de la ANM au emis cod portocaliu de viscol în țară. Zonele în care vântul depășește 125 km/h.

Județul Buzău: zona de munte;

Se vor semnala : intensificări ale vântului care vor depăși 110 km/h
Fenomene asociate : zăpadă spulberată

În județul Buzău, avertizarea meteo este în vigoare până la ora 16.00!

Vremea ANM Cod portocaliu, valabil până la 16-01-2019 ora 14:00

In zona : Județul Suceava: zona de munte de peste cota 1800 m;
Județul Neamţ: zona de munte de peste cota 1800 m;

Se vor semnala : intensificări ale vântului care vor depăși 125 km/h iar zăpada va fi puternic viscolită.

Cod portocaliu de viscol și ninsori este și în județul Caraş-Severin: zona de munte, unde se vor semnala: ninsoare însemnată cantitativ și depunere semnificativă de strat de zăpadă; intensificări ale vântului cu viteze în medie de 65 – 80 km/h viscolind și troienind zăpada

Vremea. Recent, ANM a mai emis și un cod galben de vreme severă pentru județele Olt, Dolj și Mehedinți, valabil până la ora ora 16:00. Fenomenele semnalate sunt: intensificări temporare ale vântului cu rafale de 55-65 km/h

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.