PSD-ist de frunte, condamnat pentru furt
Ultima Ora Justiție Politic

Alertă. PSD-ist de frunte, condamnat pentru furt

El a fost trimis în judecată pentru pentru abuz în serviciu, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals. Soluţia a fost pronunţată vineri de Judecătoria Caracal şi poate fi atacată cu apel, scrie stiripesurse.ro. 

În soluţia pe scurt postată pe portalul instanţei, se arată: „condamnă pe inculpatul Rotaru Pantelie, la pedeapsa de 2 ani şi 8 luni închisoare pentru infracţiunea de abuz în serviciu, asimilată infracţiunilor de corupţie. (…) condamnă pe inculpatul Rotaru Pantelie, la pedeapsa de 6 luni închisoare, pentru infracţiunea de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată. (…) condamnă pe inculpatul Rotaru Pantelie, la pedeapsa de 3 luni închisoare, pentru infracţiunea de uz de fals. (…) contopeşte pedepsele determinate anterior, stabilind pedeapsa rezultantă de 2 ani şi 11 luni închisoare. (…) dispune suspendarea executării pedepsei aplicate inculpatului Rotaru Pantelie, pe o durată de 3 ani, ce constituie termen de încercare”.

Instanţa a dispus mai multe măsuri pe durata termenului de supraveghere, printre care: să frecventeze program de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Olt, să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioada de 60 de zile în cadrul Primăriei oraşului Draganesti-Olt etc.

Alţi doi inculpaţi din acelaşi dosar, Cristian Motroc şi Dumitru Jianu Ştefănescu, au primit tot pedepse cu suspendare. Primăria Drăgăneşti-Olt nu s-a constituit parte civilă. În noiembrie 2016 primarul oraşului Drăgăneşti-Olt, Pantelie Rotaru, a fost trimis în judecată pentru fapte de corupţie după ce ar fi plătit cu fonduri de la bugetul local reparaţiile maşinii personale.

Pantelie Rotaru a fost acuzat de abuz în serviciu, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals iar procurorii au stabilit că prejudiciul cauzat bugetului local a fost de 12 590 lei.

Rotaru ar fi folosit fondurile publice (de la bugetul local al oraşului Drăgăneşti-Olt) pentru plata facturii emisă de o firmă pentru reparaţii la un automobil aparţinând firmei al cărei acţionar este soţia primarului din Drăgăneşti-Olt.

În factura plătită din fonduri publice s-a menţionat că reparaţiile ar fi fost făcute unui autoturism aparţinând Primăriei Drăgăneşti-Olt, conform unui comunicat din 2016 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt. „În fapt, s-a reţinut că la data de 24.07.2015, în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu a îndeplinit în mod defectuos un act prin încălcarea dispoziţiilor legale care reglementează aprobarea şi utilizarea fondurilor publice locale de către ordonatorii principali de credite (primarii).

În acest sens, a aplicat pe o factură fiscală emisă la 22.07.2015 de către o societate comercială, ştampila având inscripţia ‘bun de plată’, pe care ulterior a semnat-o, consecinţa fiind efectuarea plăţii sumei de 12 590, 51 lei, din bugetul local al oraşului şi reprezentând contravaloarea unor lucrări de reparaţii aduse unui autoturism folosit de către inculpat şi care aparţinea societăţii comerciale la care acţionar este soţia acestuia.

De notat este faptul că în cuprinsul respectivei facturi s-a inserat că reparaţiile au fost aduse unui alt autoturism, care aparţine Primăriei Oraşului Drăgăneşti Olt. Prin această activitate infracţională, s-a produs o pagubă în patrimoniul Primăriei oraşului Drăgăneşti Olt în cuantum de 12 590,51 lei, precum şi un folos necuvenit primarului R.P.”, au explicat procurorii.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii