Dăncilă aruncă Bomba. Adoptă cea mai controversată Ordonanță. Toate se vor schimba
Ultima Ora Social

ALERTĂ. PROTEST de Ultimă Oră al sindicaliștilor. O vor pe Viorica Dăncilă PREZENTĂ 

ALERTĂ. PROTEST de Ultimă Oră al sindicaliștilor. O vor pe Viorica Dăncilă PREZENTĂ 

Aproximativ 150 de angajaţi ai Termocentralei Mintia, judeţul Hunedoara, au declanşat, miercuri, un protest spontan, nemulțumiți de faptul că mai multe promisiuni guvernamentale nu au fost respectate. Oamenii cer prezența premierului Viorica Dăncilă în județ.

Preşedintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara, Cristian Iştoc, a declarat, pentru MEDIAFAX, că unii dintre angajații care protestează la Termocentrala Mintia au ieşit din schimbul trei.

Oamenii s-au adunat într-un imobil și în curte și așteaptă un răspuns din partea guvernanților.

„Avem deja 150 de persoane care protestează. Au început cei din schimbul trei, deja au venit și colegii din schimbul I și cei de acasă. Activitatea de exploatare nu este întreruptă. Nemulțumirea lor e legată de promisiunile făcute de politicieni, de Guvern, în special cele făcute de premierul Tudose și viceprimarul Viorel Ștefan, la finele anului trecut și în primăvara lui 2018, când s-au aflat în vizită la Mintia. Au promis că Termocentrala Mintia va rămâne cu funcționare pe cărbune, grupuri pe cărbune și că se vor asigura veniturile necesare funcționării în condiții optime a termocentralei”, a spus Cristian Iştoc.

Potrivit acestuia, din toate promisiunile, Ministerul Energiei ”a promovat lichidarea” a cinci grupuri energetice și trecerea unuia pe gaze naturale, până în 2024, Termocentrala Mintia având șase grupuri energetice.

”Cinci grupuri vor să le lichideze, încă nu sunt tăiate. Cerem prezența premierului Viorica Dăncilă pentru că cerem transparență la nivel guvernamental în aceste decizii, să știe și salariații dacă se închide. Protestul spontan la Mintia este împotriva minciunilor guvernamentale, a promisiunilor politicienilor prin care se dădeau asigurări că la Mintia rămân două grupuri pe cărbune”, a spus preşedintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara.

În prezent, Termocentrala Mintia are aproximativ 770 de angajați.

Aceasta este sucursală a Complexului Energetic Hunedoara, care are în prezent peste 4.000 de salariaţi.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.