Alertă! Procurorii au fost sesizați! Kovesi îi dă lovitura de grație Adinei Florea! 1
Justiție Ultima Ora

Alertă! Procurorii au fost sesizați! Kovesi îi dă lovitura de grație Adinei Florea!

Secția pentru procurori a CSM sesizează Inspecția Judiciară față de procurorul Adina Florea de la Secția Specială privind conduita ei de anchetă în dosarele Kovesi și Alfred Savu

Potrivit acestora, sesizarea împotriva Adinei Florea, a fost decisă în unanimitate în secția de procurori a CSM.

”Biroul de Informare Publică şi Relații cu Mass Media din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii este abilitat să aducă la cunoștință publică următoarele:

În ședința din data de 12 ianuarie 2021, Secția pentru procurori, în unanimitate, în urma suplimentării ordinii de zi, a dispus în temeiul art. 45 alin. (1) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată, sesizarea Inspecției Judiciare în vederea efectuării de verificări conform competențelor legale, cu privire la posibila săvârșire de către doamna procuror Adina Florea din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție – Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, a abaterii disciplinare prevăzută de dispozițiile art. 99 alin. 1 lit. t din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, constând în exercitarea funcției cu rea credință sau gravă neglijență, în ceea ce privește respectarea dispozițiilor de drept material și procesual în procedura luării măsurii preventive a controlului judiciar față de procurorii Laura Codruţa Kovesi şi Alfred Savu.

 

Măsura a fost dispusă în urma publicării în mass media, prin intermediul mai multor articole de presă, a considerentelor reținute în cuprinsul hotărârilor judecătorești pronunțate de către Înalta Curte de Casație şi Justiție prin care au fost admise, în anul 2019 şi anul 2020, contestațiile formulate împotriva măsurii preventive a controlului judiciar dispus față de doamna procuror Laura Codruţa Kovesi şi domnul procuror Alfred Savu, arată  CSM.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.