ALERTĂ! Noua tulpină de coronavirus, depistată la o femeie de 27 de ani care nu a călătorit în afara ţării 1
Exclusiv Social Ultima Ora

ALERTĂ! Noua tulpină de coronavirus, depistată la o femeie de 27 de ani care nu a călătorit în afara ţării

Noua tulpină de coronavirus a ajuns şi în România, fiind detectată la o femeie din Giurgiu, care din primele date nu ar fi fost plecată din ţară, conform purtătorului de cuvânt al Institutului de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti, care a precizat că aceasta înseamnă că virusul circulă deja în România şi a amintit că e mult mai contagios.

Una dintre tulpinile SARS-CoV-2 secvenţiate în perioada 5-8 ianuarie 2021 la INBI „Matei Balş” se incadrează în varianta cu transmisibilitate crescută B.1.1.7 descrisă in Marea Britanie. În perioada următoare va continua supravegherea prin epidemiologie moleculară a cazurilor suspecte.

Pacienta în vârstă de 27 ani este în stare clinică foarte bună, se află în izolare la domiciliu, supravegheată de medicul de familie conform metodologiei în vigoare”, precizează Ministerul Sănătăţii.

Ministerul subliniază că, având în vedere contagiozitatea mai mare a acestei tulpini, în paralel cu Campania naţională de vaccinare, măsurile de protecţie rămân la fel de importante: purtarea corectă a măştii de protecţie, evitarea aglomeraţiilor, distanţarea socială şi igiena mâinilor.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.