ALERTĂ! Mecanicul băut care a provocat accidentul feroviar de la Fetești a fost arestat! 5
Justiție Ultima Ora

ALERTĂ! Mecanicul băut care a provocat accidentul feroviar de la Fetești a fost arestat!

Mecanicul trenului de marfă care a lovit o garnitură staţionată, la Feteşti, a fost reţinut pentru 24 de ore, el fiind urmărit penal pentru neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau îndeplinirea lor defectuoasă.

Anchetatorii au stabilit că el nu respectase timpul de odihnă, nici restricţia de viteză impusă în zonă şi nici semnalul roşu de oprire. Totodată, el avea o concentraţie de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„Totodată, din verificări a rezultat faptul că mecanicul locomotivei trenului care a intrat în coliziune cu cel de-al doilea tren, un bărbat de 54 de ani, din Craiova, nu ar fi respectat timpul de odihnă prevăzut de OMT 256/2013, restricţia de viteză de 30 de km/h la intrarea în staţia C.F. Feteşti şi nici semnalul roşu de oprire dinaintea intrării în staţie”, au arătat poliţiştii.

În plus, în urma testării alcooltest a mecanicului, a rezultat o concentraţie de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acestuia i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. „Faţă de bărbat, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale, pentru săvârşirea infracţiunii de neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau îndeplinirea lor defectuoasă, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Feteşti.

Prejudiciul cauzat urmează să fie stabilit. De asemenea, faţă de cel în cauză, poliţiştii de la transporturi au dispus reţinerea pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în arestul I.P.J. Ialomiţa,  urmând ca, la data de 30 iulie 2021, faţă de acesta, să se propună Parchetului de pe lângă Judecatoria Feteşti, luarea de măsuri legale”, a transmis Poliţia Ialomiţa.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii