Republica Moldova primul pas spre aderarea la Uninea Europeană
Republica Moldova primul pas spre aderarea la Uninea Europeană
Externe Ultima Ora

ALERTĂ! Maia Sandu amenințată de omul lui Putin, după ce i-a distrus pe comuniștii din Republica Moldova! FOTO

Leonid Kalaşnikov, parlamentar rus și preşedintele Comisiei pentru problemele CSI (Comunitatea Statelor Independente), a amenințat Republica Moldova că va „consolida factorul transnistrean „, în cazul răcirii relațiilor cu Moscova, conform agenției de presă Interfax.

„Se vor îmbunătăți relațiile cu Rusia? Cu greu. Pe de o parte, ea (Sandu) a subliniat întotdeauna înainte de alegeri că vrea să atragă alegători pro-ruși.

Pe de altă parte, ea a urmat o politică de apropiere cu NATO și Europa , dar nu cu Rusia”, a spus Kalaşnikov, conform TASS, citată de antena 3.ro.

Potrivit lui Kalaşnikov, Chișinăul va continua să își urmeze politica pro-europeană, cu toate consecințele posibile pentru aceasta.

ALERTĂ! Maia Sandu amenințată de omul lui Putin, după ce i-a distrus pe comuniștii din Republica Moldova! FOTO 3

El a menționat că „ar trebui să ne așteptăm, printre altele, la provocări împotriva Transnistriei, care s-a dovedit a fi blocată între două țări ostile – Ucraina și Moldova”„Provocările în care, din păcate, Rusia poate fi târâtă, sunt inevitabile acolo, deoarece peste 200.000 de oameni sunt cetățeni ruși”, a subliniat acesta.

„Declaraţiile conciliante ale PAS (partidul condus de Maia Sandu) faţă de Rusia înaintea alegerilor se vor transforma în pro-Europa şi pro-NATO şi o revenire la scenariul utilizării forţei împotriva Transnistriei, iar ulterior o posibilă unire cu România”, a mai spus Kalaşnikov.

„Este tocmai ceea ce nu acceptă populaţia vorbitoare de limbă rusă şi găgăuză” din Republica Moldova, a continuat acesta.

„Politica rusă faţă de Republica Moldova va depinde de puterea care a fost aleasă: dacă această putere se va îndepărta de Rusia atunci, desigur, vom acţiona în consecinţă. În special, vom consolida factorul transnistrean”, a declarat oficialul rus în interviul pentru Interfax.

Parlamentarul a subliniat că Partidul de Acțiune și Solidaritate a obținut voturi „datorită aceluiași truc pe care l-au făcut data trecută, folosind secțiile de votare din străinătate și aducând oameni acolo, în ciuda pandemiei”.

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.