Victorie pentru Iohannis în fața lui Carmen Dan. Subalternii ministrului de interne sunt loviți
Ultima Ora Politic

ALERTĂ.Iohannis îi dă DECISIVA lui Carmen Dan. ”Având în vedere evenimentele din data de 10 august ”

Iohannis îi dă DECISIVA lui Carmen Dan. ”Având în vedere evenimentele din data de 10 august ”

Ministrul de interne Carmen Dan vrea să-l răsplătească pe colonelul Paraschiv,cel poreclit ”Fantoma Albă” pentru gazarea protetstarilor din data de 10 august.

Șefa polițiștilor i-a trimis președintelui Klaus Iohannis propunerea de a-l avansa la gradul de general pe colonelul Paraschiv.

Șeful statului nu va da curs cererii ministrului Carmen Dan, adică pe 1 Decembrie de Ziua Națională să-l ridice la gradul de general pe ”Fantoma Albă”

”Acordarea gradului de general, respectiv a gradului profesional de chestor de poliție, conform Deciziei Curții Constituționale nr. 1222 din 12.11.2008, reprezintă o atribuție exclusivă a Președintelui României, iar nu o obligație, astfel că șeful statului are posibilitatea de a aprecia dacă acordă sau nu gradul de general, respectiv gradul profesional de chestor de poliție.

Potrivit Legii nr. 415/2002 privind organizarea și funcționarea Consiliului Suprem de Apărare a Țării și Legii nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, propunerile privind acordarea gradului de general se aprobă de către Consiliul Suprem de Apărare a Țării.

Având în vedere evenimentele din data de 10 august a.c., din timpul protestului din Piața Victoriei, în care a fost implicată Jandarmeria Română și alte structuri din Ministerul Afacerilor Interne, se impune ca luarea unei decizii de către Consiliu referitoare la acordarea gradului de general de brigadă colonelului Paraschiv Dumitru Cătălin Răzvan să se realizeze după pronunțarea organelor judiciare abilitate cu privire la legalitatea acțiunilor Jandarmeriei Române”, se arată într-un comunicat remis de Administrația Prezidențială.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.