ALERTĂ! Grecia ar putea intra de luni în scenariul roșu! Ce se va întâmpla cu românii aflați pe litoralul elen 3
Social Ultima Ora

ALERTĂ! Grecia ar putea intra de luni în scenariul roșu! Ce se va întâmpla cu românii aflați pe litoralul elen

Grecia probabil că va intra săptămână viitoare în scenariul roșu, ceea ce conform regulilor actuale va duce la o discriminare a copiilor sub 12 ani care vor reveni în România, afirmă prof. univ. dr. Alexandru Rafila.

Acest lucru contravine flagrant recomadărilor Comisiei Europene, care stipulează foarte clar că în cazul copiilor nu trebuie introdusă carantina. Ei nu sunt vaccinați pentru că nu pot fi vaccinați, nu pentru că cineva nu vrea să îi vaccineze, spune prof. Rafila într-un interviu pentru SpotMedia.ro.

În plus, spune prof. Rafila, această regulă descurajează vaccinarea: „Sunt oameni care vor să călătorească în săptămânile următoare, de exemplu, în Grecia sau în alte destinații unde s-ar putea să existe zonă roșie, și la întoarcere să constate că degeaba sunt ei vaccinați”.

ALERTĂ! Grecia ar putea intra de luni în scenariul roșu! Ce se va întâmpla cu românii aflați pe litoralul elen 4

În vara asta suntem într-o situație complet opusă față de vara trecută. Problema  nu mai e, ca vara trecută, la plecarea din țară, ci la revenire din diferite țări cu o situație epidemică mai rea. Se apropie și Grecia de scenariul roșu?

Grecia probabil că va intra săptămâna viitoare în scenariul roșu, și cred că autoritățile din România ar trebui să reconsidere anumite elemente legate de intrarea în țară a românilor care vin din zone roșii.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.