ALERTĂ. Firea concediază angajații din spitale dacă vorbesc cu presa. Neregulile din spitale ascunse de ochii lumii 3
Ultima Ora Breaking News Justiție Sănătate Social

ALERTĂ. Firea concediază angajații din spitale dacă vorbesc cu presa. Neregulile din spitale ascunse de ochii lumii

Primăria lui Firea a trimis spitalelor un regulament prin care îi poate da afară pe angajații care reclamă abuzurile sau corupția!

Cele 19 spitale aflate în subordinea Primăriei Capitalei, condusă de Gabriela Firea au primit, începând de luni, noul regulament intern. Conform documentului pe care Libertatea îl publică, aceia care discută cu presa fără aprobarea conducerii sau dezvăluie nereguli în achizițiile publice vor primi “sancțiune disciplinară”, care poate merge până la “desfacerea contractului de muncă”.

“Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti este un serviciu public organizat ca instituție publică de interes local al Municipiului București”, conform Ordonanței de Urgență din 2008, prin care, pe întreg teritoriul țării, o parte din spitalele sau clinicile Ministerului Sănătății au trecut la comunitățile locale. De aproape 12 ani, în București, un număr de 19 spitale, unele foarte mari, precum Colentina (1.500 de angajați) sau Obregia (2.000 de angajați), funcționează în subordinea Primăriei Capitalei.

Ele au avut, în general, bani mai mulți decât cele rămase în subordinea Ministerului Sănătății, dar au și înregistrat unele cazuri epice de corupție, precum Malaxa – Secureanu sau investițiile supraevaluate de la Gomoiu.

De fiecare dată, informațiile care au dus la deschiderea dosarelor DNA au ajuns inițial la presă, furnizate de oameni din spitale sau chiar din ASSMB, instituția primăriei care se ocupă de cele 19 spitale bucureștene.

Conform noului regulament al ASSMB, comunicat recent spitalelor, ceea ce au făcut oamenii din cazul Malaxa în anul 2016 i-ar putea costa azi locul de muncă! În articolul 61, se spune că “în cazul în care vreun salariat este contactat de către jurnaliști/ziariști, acesta îi va îndruma către purtătorul de cuvânt, care va informa conducerea ASSMB cu privire la informațiile solicitate.

Salariații nu vor furniza reprezentanților presei informații privind ASSMB, cu excepția cazului în care au fost abilitați expres, în scris,  în acest sens”.

ALERTĂ. Firea concediază angajații din spitale dacă vorbesc cu presa. Neregulile din spitale ascunse de ochii lumii 4

Există 2.200 de angajați direcți ai ASSMB, care includ medicii și asistenții cabinetelor școlare și aparatul administrativ din Primărie. În plus, alte zeci de mii de medici, asistente și personal de suport sunt angajați în cele 19 spitale.

Primarul general a spus că ea nu cunoaște regulamentul dat de instituția pe care o conduce.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.