ALERTĂ! Efectele Legii Iordache-Tudorel Toader. Sute de condamnați pentru și omor viol, eliberați condiționa în primele șase luni
ALERTĂ! Efectele Legii Iordache-Tudorel Toader. Sute de condamnați pentru și omor viol, eliberați condiționa în primele șase luni
Ultima Ora #ANA BIRCHALL Justiție

ALERTĂ! Efectele Legii Iordache-Tudorel Toader. Sute de condamnați pentru și omor viol, eliberați condiționa în primele șase luni

Aproape 700 de persoane, condamnate pentru viol și omor au fost eliberate condiţionat în primele şase luni ale anului relevă date ale Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Mai mult de o treime fiind condamnate pentru omor, iar peste 100 pentru viol. Trei dintre persoanele puse în libertate aveau condamnări pe viaţă.

Deputatul independent, Ana Birchall spune că de vină este Legea promovată de foștii miniștrii ai justiției, Florin Iordache și Tudorel Toader.

Totodată, Birchall dezvăluie că, fostul premier, Viorica Dăncilă, a blocat legea propusă de ea, privind înăsprirea pedepselor pentru violatori și criminali.

”Sute de condamnați pentru omor și viol, eliberați condiționa în primele șase luni. A răspuns și răspunde cineva pentru această monstruoziate de lege moșită de Iordache și gașcă în Comisia aia Specială cu binecuvântarea lui Tudorel Toader??

 

Nu… din contra, în februarie 2020 Iordache a fost propus și votat vicepreședintele Camerei Deputaților. Atunci eu am refuzat să votez conducerea Camerei Deputaților exact pentru acest motiv ( s-a votat toată lista nu individual!).

ALERTĂ! Efectele Legii Iordache-Tudorel Toader. Sute de condamnați pentru și omor viol, eliberați condiționa în primele șase luni 1
PSD a luat foc. Nu mai au la mână ministerul justiției. Vor demiterea Anei Birchall

Cât despre proiectul de lege privibd liberarile condiționate, adoptat cu atât de mult zgomot de PR politic, vedem în toamna când se va soluționa contestația la CCR pentru că este evident că are vicii de constituționalitate!

Cea mai eficientă și constituțională varianta pentru înăsprirea condițiilor privind liberarea condiționată este varianta propusă de mine anul trecut.

 

Din păcate a fost blocată de Dăncilă și gașca celor certați cu legea pentru simplul motiv că această varianta propusă de mine se aplică și infracțiunilor de corupție … în schimb eu m-am ales cu o nouă cerere de remaniere!”, scrie Ana Birchall.

ALERTĂ! Efectele Legii Iordache-Tudorel Toader. Sute de condamnați pentru și omor viol, eliberați condiționa în primele șase luni 2
Cerere de la Bruxelles pentru Dăncilă. ”Să spună public ce ofertă a făcut”

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.