Ecaterina Andronescu se laudă că plătește datoriile către profesori, obligată de instanță
Ultima Ora Social

Alertă. Ecaterina Andronescu o dă la întors. Nu mai scoate orele de educație fizică de la clasa pregătitoare și clasa I

La o zi după ce l-a pus în dezbatere publică, ​Ministerul Educaţiei s-a răzgândit şi a retras proiectul de ordin pentru schimbarea planului cadru de la ciclul primar potrivit căruia erau scoase orele de Educaţie fizică de la clasa pregătitoare şi clasa I.

Într-o poziţie remisă Hotnews, Ministerul Educaţiei precizează că „având în vedere faptul că proiectul conținea o serie de aspecte insuficient fundamentate, acesta a fost retras și urmează a fi reanalizat de specialiștii în domeniu”.

„Versiunea de proiect de ordin privind aprobarea planurilor-cadru pentru învățământ primar avea rolul de a genera o dezbatere pe acest subiect în cadrul Comisiei de Dialog Social, conform reglementărilor legislative în vigoare. Având în vedere faptul că proiectul conținea o serie de aspecte insuficient fundamentate, acesta a fost retras și urmează a fi reanalizat de specialiștii în domeniu”, se arată în informarea de la Ministerul Educaţiei.

Acelaşi document mai arată că Ministerul Educaţiei nu renunţă la schimbarea planurilor cadru pentru ciclul primar. „În momentul în care se va contura o nouă versiune, Ministerul Educației Naționale va iniția o dezbatere într-un context mai amplu, scopul fiind acela de a găsi soluții adecvate provocărilor pe care le impune implementarea noului curriculum”, se mai arată în informarea MEN.

Proiectul de ordin pentru schimbarea planului cadru de la ciclul primar trebuia discutat joi, 14 februarie 2019, în Comisia de Dialog Social, la sediul Ministerului Educației Naționale. Dar a fost retras şi de pe ordinea de zi.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.