Darius Vâlcov, omul lui Dragnea s-a predat polițiștilor italieni
Darius Vâlcov, omul lui Dragnea s-a predat polițiștilor italieni
Ultima Ora Justiție

ALERTĂ! Darius Vâlcov nu mai scapă! Judecătorii dau verdictul. Fostul ministru este fugit în Italia!

Tribunalul Gorj a amânat pentru 16 iunie dezbaterile finale în procesul în care, Darius Valcov, este judecat pentru instigare la dare și luare de mită.

Fostul ministru al finanțelor, Darius Valcov nu s-a prezentat la acest termen, potrivit sursei citate. Acesta ar fi fost plecat în Italia și nu ar fi putut reveni din cauza restricțiilor de deplasare generate de epidemia de coronavirus, relatează Concret în Olt

Acuzațiile procurorilor

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, Darius Valcov este acuzat în acest caz că a inițiat constituirea unui număr de trei societăți care acționau că un tot unitar, respectiv SC Millenium Topographica SRL, SC Contis Company SRL și SCA Ciobanu și Asociații.

Ulterior, fostul ministru al Finanțelor Publice a decis să-l coopteze, în cadrul uneia dintre acestea, pe Eduard Cincu, funcționar al Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliare (OCPI) Olt, care să verifice în prealabil documentația întocmită de către angajații SC Millenium Topographica SRL – având că activitate cadastru – astfel încât să nu fie înregistrate multe respingeri de la OCPI.

ALERTĂ! Darius Vâlcov nu mai scapă! Judecătorii dau verdictul. Fostul ministru este fugit în Italia! 3

Pe lângă Darius Valcov, au fost trimiși în judecată și Mircea Dogaru, fost consilier juridic al Millenium Topgraphica, și Elena Calotă, administratorul societății, ambii pentru dare de mită, dar și funcționarul public din cadrul OCPI Olt, Eduard Cincu, pentru luare de mită.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, Mircea Dogaru a fost cel care, în perioada ianuarie – aprilie 2012, i-a remis lui Eduard Cincu, funcționar public din cadrul OCPI Olt, suma de 1.000 lei lunar, el fiind acuzat de dare de mită în formă continuată.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.