ALERTĂ! Cîțu le dă lovitura de grație celor nevaccinați! Noile restricții impuse acestora 1
Social Ultima Ora

ALERTĂ! Cîțu le dă lovitura de grație celor nevaccinați! Noile restricții impuse acestora

Guvernul a adoptat miercuri, 28 iulie, hotărârea privind noile măsuri de relaxare a unor restricții care vor intra în vigoare din 1 august.

Numărul persoanelor care vor putea lua parte la evenimente culturale și artistice sau la nunți și botezuri va crește, însă odată cu această reglementare se impune și accesul persoanelor vaccinate în anumite localuri.

”Am aprobat măsurile de relaxare de la 1 august. Relaxare este un cuvânt puternic astăzi pentru că nu se relaxează foarte mult aceste măsuri, multe dintre ele sunt menţinute”, a declarat premierul Florin Cîţu.

Reglementările vin în contextul în care medicii avertizează cu privire la apariția valului patru al pandemiei, provocat de răspândirea tulpinii Delta.

Accesul în cluburi, doar pentru persoanele vaccinate

La evenimentele cultural-artistice şi de divertisment organizate în spaţii deschise, vor putea lua parte cel mult 75.000 de persoane, în localităţile cu incidență mai mică sau egală cu 2 la mia de locuitori.

La competițiile sportive va fi permis accesul spectatorilor până la 75% din capacitatea spațiului, cu asigurarea unei distanţe de 1 metru, dacă rata de infectare este mai mică de 2.

Cluburile, barurile și discotecile vor fi deschise până la ora 02.00, însă vor avea acces doar persoanele vaccinate împotriva COVID-19. Premierul Florin Cîțu a precizat că în localuri pot intra doar persoane vaccinate.

Creșterea numărului de participanți la evenimentele culturale și artistice până la 75.000 în localitățile cu rată de infectare de maximum 2 la mie. Participanții trebuie să fie vaccinați, trecuți prin boală sau să fie testați.

Creșterea numărului de participanți la nunți și botezuri – 150 în spații închise, 200 în spații deschise. Participanții trebuie să fie vaccinați, trecuți prin boală sau să fie testați.

În localitățile în care incidența este între 2 și 3 la mie la nunți sau botezuri pot participa 300 de persoane, în spații deschise.

Competițiile sportive vor avea loc cu până la 75% din capacitate.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.