Avertizare de Cod Galben de viscol și ninsori în 14 județe din țară
Avertizare de Cod Galben de viscol și ninsori în 14 județe din țară
Ultima Ora Social

Alertă ANM. Avertizare de tip nowcasting. Cod portocaliu de viscol

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi, o avertizare nowcasting Cod portocaliu de viscol, valabilă în zone montane din Banat şi Transilvania, respectiv o serie de atenţionări Cod galben de vânt puternic, ce vizează judeţe din Moldova, Muntenia şi Oltenia.

Potrivit meteorologilor, până la ora 17:00, va fi în vigoare o avertizare Cod portocaliu în judeţele Hunedoara şi Caraş-Severin, la altitudini de peste 1.800 de metri, unde se vor semnala intensificări ale vântului cu viteze la rafală ce vor depăşi 130 km/h, iar zăpada va fi spulberată, conform Agerpres.

Totodată, până la ora 17:00, sub Cod galben de intensificări temporare ale vântului, cu viteze de 55-60 km/h, se vor afla judeţele Mehedinţi şi Dolj.

În acelaşi timp, până la ora 20:00, în zonele montane din judeţele Prahova, Argeş, Dâmboviţa şi Buzău sunt prognozate rafale ale vântului cu viteze de 70 – 90 km/h, iar la peste 1.800 de metri de 110 – 130 km/h, unde, de altfel, transportul de zăpadă va reduce vizibilitatea.

Intensificări ale vântului ce vor atinge temporar la rafală 55 – 65 km/h, trecător 70 – 75 km/h, iar la altitudini de peste 1.700 de metri până la 100 km/h, se vor mai semnala până la ora 20:00 şi în judeţele Suceava, Vaslui, Bacău,Vrancea, Botoşani, Neamţ şi Iaşi.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.