ALERTĂ! A început războiul între cele două Corei. Nordul a aruncat în aer biroul de legătură din orașul Kaesong 1
Ultima Ora Externe

ALERTĂ! A început războiul între cele două Corei. Nordul a aruncat în aer biroul de legătură din orașul Kaesong

O explozie puternică a fost auzită marți dimineață în orașul Kaesong, în Coreea de Nord, aflat la granița cu Coreea de Sud, relatează agenția Yonhap.

aruncat în aer intenționat biroul de legătură dintre cele două țări.

Nu se cunosc informații cu privire la victime.

Biroul fusese modernizat în urmă cu doi ani.

Sora lui Kim Jong-un a amenințat că ocupă zona demilitarizată

Tensiunile dintre Nord și Sud au reizbucnit de câteva săptămâni, armata nord-coreeană dorind să ocupe zona demilitarizată, transmite BBC.

Motivul îl reprezintă trimiterea de manifeste, bani și chiar produse de consum, din Coreea de Sud, în localitățile aflate peste graniță.

Sora lui Kim-Jong-un a dat ordin armatei să se pregătească. „Simt că este momentul să ne rupem de autorităţile sud-coreene. Gunoiul trebuie aruncat în coşul de gunoi”, a spus Kim Yo-Jong.

Ministrul sud-coreean al Apărării a precizat că forțele armate au intrat în alertă, iar activitatea militară din Coreea de Nord este atent supravegheată cu sprijinul Statelor Unite.

Tensiunile dintre cele două ţări datează din anii ’50, din timpul războiului coreean, de atunci existând mai multe perioade de acalmie.

Zona demilitarizată este o porţiune de teren de-a lungul graniţei dintre cele două ţări.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii