ALERTĂ! Fregata Regina Maria s-a întors în portul Constanța. 11o persoane sunt infectate cu Coronavirus 1
Social Ultima Ora

ALERTĂ! Fregata Regina Maria s-a întors în portul Constanța. 11o persoane sunt infectate cu Coronavirus

Fregata „Regina Maria”, la bordul căreia se află 110 persoane confirmate cu COVID-19, a acostat, vineri dimineaţa, în Portul Constanţa, urmând ca toţi militarii infectaţi să fie evaluaţi la Spitalul Militar Modular de Intervenţie şi Tratament din Constanţa, iar medicii vor decide dacă ei vor fi internaţi sau izolaţi la domiciliu.

„Nava a acostat vineri, 13 noiembrie, în portul militar Constanţa, după care a fost pusă în aplicare procedura operaţională pentru identificarea şi managementul persoanelor simptomatice/ asimptomatice sosite în ţară, elaborată de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Dintre cei 235 de membri ai echipajului prezenţi la bord, 110 persoane au fost confirmate cu infecţie SARS CoV-2, la testarea realizată luni, 9 noiembrie, în Turcia.

În timpul marşului de întoarcere în ţară, nu au apărut probleme deosebite în starea de sănătate a militarilor de la bord, majoritatea dintre cei infectaţi fiind asimptomatici şi doar patru persoane cu simptome uşoare COVID-19 (tuse, subfebrilitate, pierderea gustului şi mirosului)”, se arată în comunicatul Forţelor Navale.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.