Airbus a testat cu succes, în nordul Franței, noua sa inițiativă - livrarea cu drona 1
Ultima Ora Breaking News Economic Externe Social Știință și Tehnologie

Airbus a testat cu succes, în nordul Franței, noua sa inițiativă – livrarea cu drona

Airbus a testat cu succes, în nordul Franței, noua sa inițiativă  – livrarea cu drona

Un zbor combinat al mai multor drone, urmărit de o stație de management al flotelor, a fost testat cu succes la E-Valley Park, pe locul fostei baze aeriene Cambrai din nordul Franței, ca parte a etapei de testare având ca obiectiv evaluarea dezvoltării din punct de vedere economic a livrărilor aeriene prin intermediul dronelor, pe baza unei rute prestabilite. Un sistem versatil de înaltă rezistență cu propulsie termică şi cu aripă fixă denumit Survey Copter DVF200ER și o mini dronă electrică de tip Drone Volt VTOL (cu decolare şi aterizare verticală) echipate cu avionic[ specială de la Airbus, ambele demonstrând cu succes fezabilitatea acestor tipuri de servicii logistice prin simularea unei misiuni de livrare aeriană.

Airbus și Regiunea Hauts-de-France, prin intermediul agenției sale de inovare și dezvoltare (HDFID), și-au unit forțele în luna iunie a acestui an, în cadrul unui acord-cadru pentru a evalua potențialul de dezvoltare economică a livrărilor aeriene la scară regională.

Trei etape diferite sunt definitorii în studiul proiectului. Prima, faza de studiu, incluzând necesitatea, aspectele comerciale și de reglementare, a avut loc între lunile iunie și iulie 2019. Faza actuală face parte dintr-o campanie de testare cu durata de trei luni, care va fi urmată de o fază de sinteză și proiecție pentru dezvoltarea potențială ulterioară, inclusiv realizarea unui simulator. Acest studiu este realizat în coordonare și cu sprijinul Autorității Aviației Civile Franceze (DGAC).

Este pentru prima dată când o autoritate de stat locală franceză lansează şi susține o astfel de propunere, care presupune participarea unui jucător selecţionat din industria dronelor și a autorităților franceze și europene de reglementare în domeniul aviației și siguranței aeriene.

Reprezentând un nou pas către viitorul mobilității aeriene autonome, acest studiu aflat în curs de desfășurare integrează o abordare cu totul nouă a zborului dronelor pe o rută prestabilită, deasupra zonelor semi-urbane și din mediul rural. În plus, Survey Copter, unul dintre primii producători de drone din Franța, o filială integrală a Airbus care beneficiază la maximum de expertiza Airbus, conduce activ proiectul, extinzându-şi în continuare amprenta în sectorul civil.

 „Conectarea flotelor de drone între diverse centre logistice din Regiunea Hauts-de-France reprezenta, până de curând, doar o posibilitate. Acum însă apare ca un obiectiv viabil, marcând un pas de succes în proiectul nostru destinat dezvoltării economice a regiunii, o etapă care consolidează viziunea noastră despre inovare ca instrument fundamental pentru stimularea economiei locale”, a declarat Xavier Bertrand, președintele Regiunii Hauts-de-France.

„Suntem extrem de mulțumiți de rezultatele acestei cooperări inovatoare cu această provincie din nordul Franței și cu autoritățile aviatice franceze și europene, deschizând astfel noi oportunități pentru o afacere promițătoare în domeniul dronelor dronelor destinate transportului de marfă. Aceasta este, de fapt, o abordare cu totul nouă a zborurilor dronelor deasupra comunităţilor din mediul rural și semi-urbane și a principiilor gestionării flotei deasupra acestor teritorii”, a declarat Nicolas Askamp, ​​șeful filialei drone a Airbus, Survey Copter.

Cadrul de reglementare al Franței este deosebit de favorabil acestui tip de studiu, menit să îmbunătățească scenariile standard care sunt supuse ulterior analizei EASA – Agenția Europeană pentru Securitatea Aviației – destinată consolidării reglementărilor europene privind transportul autonom fără pilot.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.