Afacerile controversate ale familiei Daea
Ultima Ora Economic Politic Social

Afacerile controversate ale familiei Daea și cormoranii din piscinele României

Familiei Daea are afaceri controversate.  Licențele firmei deținute de fiica ministrului Agriculturii, Piscicultorul SA, au fost eliberate în anul 2009 de Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură, unde vicepreședinte era la vremea respectivă actuala soție a lui Petre Daea, arata g4media.ro.

Camelia Luchian, actuala soție a ministrului, a lucrat între 2008 și 2009 ca director chiar la ferma fiicei ministrului, iar un an mai târziu era numită vicepreședinte la Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură.

Daea și-a cunoscut soția în 2001 la o vizită la o fermă piscicolă din Vaslui, așa cum relatează presa locală. În anul următor, 2002, viitoarea soție  este numită consilier la Ministerul Agriculturii, acolo unde actualul ministrul era secretar de stat.

În acest an, Petre Daea a lansat campania împotriva cormoranilor odată cu pagubele pe care aceste păsări le-au provocat și la bălțile administrate de Piscicultorul SA din Crevedia, județul Dâmbovița. Ministrul Agriculturii a declarat în Parlamentul European, spre stupefacția auditoriului, că în România cormoranii sunt așa de mulți încât fac baie în piscine.

Fiica ministrului agriculturii, Elena Larisa Popescu, este acționarul principal din anul 2006 la Piscicultorul SA din Crevedia, societate care administrează trei bălți de pește în județul Dâmbovița.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii