Adolescentă salvată în ultimul moment! Voia să se sinucidă din cuza abuzurilor tatălui vitreg 1
Ultima Ora Social

Adolescentă salvată în ultimul moment! Voia să se sinucidă din cuza abuzurilor tatălui vitreg

Polițiștii au salvat în ultimul moment o adolescentă din București care voia să se omoare. A fost de altfel alertă cu acte în regulă după ce o fată de numai 17 ani a sunat la Telefonul Copilului şi a ameninţat că îşi pune capăt zilelor. Tânăra le-a transmis dispecerilor că nu mai suportă să fie abuzată de tatăl ei vitreg şi că e decisă să-şi pună planul sinucigaş în aplicare. Acțiunea de salvare a demarat imediat.

Cu fata la telefon, psihologii au sunat la Poliţie. Un echipaj s-a indreptat catre callcenter, iar altul a încercat să o localizeze pe fata cât mai repede. Când lucrul acesta s-a realizat, oamenii legii nu au mai ezitat o clipă. Au pornit înspre fată, apoi au încercat să o convingă pe aceasta să nu-și ducă la capăt planul. În cele din urmă, psihologii şi politistii au reusit sa o convinga pe fata sa deschida usa.

Fata a continuat minute bune să le spună acestora că a fost abuzată în mod repetat de tatăl ei şi nimeni nu a ajutat-o până în acest moment. După câteva minute dramatice, fata a fost oprită din gest şi transportată la spital, în stare gravă. După ce starea ei se va ameliora, polițiștii o vor audia. Până atunci, oamenii legii vor sta de vorbă cu rudele adolescentei, dar și cu prieteni sau apropiați ai ei care ar putea să ofere mai multe detalii.

„A fost o acțiune desfășurată în regim de viteză. Primul pas pe care trebuia să-l facem era să îi câștigăm cât de cât fetei încrederea la telefon. Lucru care cred eu că s-a reușit. Am discutat cu ea, am ascultat-o. Apoi a urmat detectarea apelului. În momentul în care am avut și o adresă de unde am fost sunați atunci mai multe echipaje au pornit acolo. Ajunși la fața locului psihologii și polițiștii au încercat să-i explice minute bune fetei că totul este în regulă, că o să primească ajutor, că este ascultată și înțeleasă. Pas cu pas am reușit să o convingem pe fată să ne deschidă ușa”, au transmis reprezentanți ISU București, citați de fanatik.ro

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.