Elicopterul SMURD a fost folosit pentru salvarea unuia dintre ucrainieni
Elicopterul SMURD a fost folosit pentru salvarea unuia dintre ucrainieni
Social Ultima Ora

Acțiunea de salvare a celor 4 ucrainieni din Munții Maramureșului, continuă. Unul a fost extras cu elicopterul SMURD. FOTO-VIDEO

Acțiunea de salvarea a celor 4 ucrainieni rătăciți în Munții Maramureșului a continuat și luni, când unul dintre aceștia fost extras cu elicopterul SMURD.

„Una dintre persoane a fost ridicată de către colegii de la ISU”, a declarat Oana Pârcălab.

Între timp, din cauza condiţiilor meteo dificile în zona montană cel de-al doilea cetăţean ucrainean nu a mai putut fi ridicat cu elicopterul, a declarat Oana Pârcălabu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei.

Unul dintre ucrainieni, care s-a rătăcit în Munții Maramureșului a fost extras cu elicopterul SMURD
Unul dintre ucrainieni, care s-a rătăcit în Munții Maramureșului a fost extras cu elicopterul SMURD

„A doua persoană nu va mai fi extrasă cu elicopterul. Condiţiile meteo nu mai permit intervenţia aeriană. A fost inserat un salvamontist la victimă, misiunea de salvare continuă cu mijloace terestre. O echipă formată din poliţişti de frontieră şi salvatori montani a pornit pe jos spre locul respectiv”, a precizat Oana Pârcălab.

Operaţiunile de salvare vor continua şi în timpul serii de luni, încercându-se recuperarea celorlalţi ucraineni aflaţi pe munte.

„Se depun toate eforturile pentru finalizarea cu succes a activităţilor de cutare şi salvare. Toate echipajele de salvare sunt pe poziţii, în speranţa că timpul va permite, totuşi, reluarea activităţii de extragere a celei de-a doua persoane împreună cu salvamontistul rămas acolo”, a mai precizat Oana Pârcălab.

Potrivit autorităţilor implicate în operaţiunea de salvare, doi dintre ucrainenii blocaţi în Munţii Maramureşului sunt în situaţie critică, aflându-se într-o zonă greu accesibilă din cauza reliefului accidentat şi condiţiilor atmosferice în permanentă schimbare.

Doi ucrainieni au fost salvați sâmbătă
Doi ucrainieni au fost salvați sâmbătă

Alte două persoane, din grupul de şase cetăţeni ucraineni, au fost recuperate de pe munte în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică.


Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.