Video. Pilotul Titi Aur a făcut accident
Accidentul din Ialomița. Pilotul Titi Aur explică cum ar fi putut fi evitată tragedia
Ultima Ora Social

Accidentul din Ialomița. Pilotul Titi Aur explică cum ar fi putut fi evitată tragedia

Pilotul Titi Aur a explicat soluția prin care ar fi putut fi evitat accidentul din Ialomița, cel mai grav întregistrat anul acesta în România.

Cum ar fi putut fi evitat accidentul din Ialomița?

Un accident de circulație, cel mai grav înregistrat anul acesta în România, s-a produs sâmbătă, 5 octombrie, pe DN 2A Slobozia-Urziceni, în zona localității Sfântu Gheorghe, comuna Balaciu, între un TIR și un minicar. Bilanț: 10 morți, 7 răniți. Tragedia a fost produsă de șoferul autocamionului, care a intrat pe contrasens și s-a izbit violent de microbuzul de transport pasageri.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Ialomița, subinspectorul Ludmila-Marina Dascălu, a declarat că cercetările sunt îngreunate, dat fiind că ambii șoferi au decedat. După tragedie, Titi Aur, expert în conducere defensivă, a încercat să deslușească cine a fost de vină pentru accidentul din Ialomița. Pilotul a oprit la locul accidentului și a intrat în direct în emisiunea ”Adriana Nedelea La fix”, pentru a face o analiză asupra evenimentului.

Explicația expertului

Cert este că șoferul TIR-ului, care a fost neatent pentru o clipă și a intrat pe contrasens, este vinovat de moartea a zece persoane și rănirea altor șapte, din spusele expertului. El se numără printre persoanele decedate, astfel că nu mai poate plăti pentru fapta sa. Cu toate acestea, pilotul a explicat și că accidentul groaznic ar fi putut fi evitat ori efectele sale ar fi fost diminuate, dacă șoferul microbuzului, decedat și el, ar fi condus defensiv.

„Părerea mea ca nici acest șofer nu a fost foarte concentrat dacă observa ca vine camionul peste el putea să tragă dreapta, putea sa iasă în câmp, chiar dacă e un pic abrupt. Neatenția șoferului de camion, concentrarea la cafeaua pe care și-a luat-o, cred ca era preocupat, nu cred că vorbea la telefon la acea ora, combinat cu lipsa de reacție a șoferului microbuzului, lipsa conducerii defensive. A merge de multe ori pe dreapta, în sensul ca nu are ce să caute altcineva pe banda mea, duce la tragedii”, a explicat Titi Aur, conform playtech.ro

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.