A VII-a ediție a Târgului Agriteq din Doha, Qatar-promovare a agriculturii și a produselor românești
Veste proastă pentru agricultori. S-au epuizat fondurile de irigații
Ultima Ora Social

A VII-a ediție a Târgului Agriteq din Doha, Qatar-promovare a agriculturii și a produselor românești

În declarația sa politică ,,A VII-a ediție a Târgului Agriteq din Doha, Qatar, organizat în perioada 19-22 martie 2019, a reprezentat o oportunitate de promovare a agriculturii și a produselor românești: Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale merită felicitat pentru participare!“, susținută miercuri, 27 martie, deputatul nemțean Ciprian-Constantin Șerban, membru în Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice transmite următoarele: ,,În perioada 19 – 22 martie 2019, la Doha, în Qatar, a avut cea de-a VII-a ediție a expoziției internaționale Agriteq, eveniment organizat de Ministerul Municipalității şi Mediului din Qatar, reunind peste 140 de firme agricole din 51 de țări. Obiectivul acestui eveniment este de a crea o oportunitate de întâlnire a diferiților actori internaționali din domeniul agriculturii, care să-și expună noile tehnici și echipamente tehnologice din domeniu și totodată să își promoveze produsele. Între domeniile agricole promovate în cadrul târgului se numără: Amenajarea terenului; Fructe și legume; Sere și sisteme de irigație; Managementul fermelor; Tehnologii și echipamente; Mașini și unelte; Îngrășăminte și pesticide; Echipamente de producere a laptelui; Cultivarea florilor“.

Ciprian-Constantin Șerban menționează în continuare: ,,La acest eveniment au fost prezente și companii de profil din țara noastră. Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, domnul Petre Daea, a dat curs invitației organizatorilor, având și o întrevedere cu omologul său din Qatar, alături de care a analizat cadrul unor posibilități de cooperare în domeniu, între cele două state, ținând cont de faptul că la 6 noiembrie 2018 a fost semnat Memorandumul de Înțelegere privind cooperarea în domeniul agriculturii între Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale din România (MADR) și Ministerul Municipalității și Mediului din Statul Qatar.

Târgul Agriteq din Doha, Qatar, putem spune că este un prilej important și o oportunitate ideală a specialiștilor din domeniul industriei agricole de a explora o gamă largă de tehnologii agricole, echipamente și produse conexe, pentru a discuta posibile dezvoltări în domeniu și a analiza oportunități de cooperare internațională între diversele companii agricole. Cifrele vorbesc de la sine, întrucât la ediția din 2018 au participat 149 de expozanți locali, 176 de expozanți internaționali, iar  numărul vizitatori fiind de 9.442“.

Ciprian-Constantin Șerban conchide: ,,Produsele agroalimentare românești au fost, ca la orice eveniment internațional, printre preferatele vizitatorilor. Faptul că țara noastră dă curs acestor oportunități de promovare internațională este de apreciat. România trebuie să fie din ce în ce mai vizibilă în mediul internațional pentru calitatea superioară a produselor sale. Astfel de prezențe ale companiilor românești la evenimente internaționale reprezintă certe posibilități de cooperare comercială, de livrare a produselor românești în cât mai multe destinații din afara țării și implicit de promovare a României. Târgul Agriteq oferă totodată antreprenorilor români posibilitatea să vadă care sunt noile tendințe în ceea ce privește inovația și dezvoltarea în domeniu.

În acest sens, felicităm Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale pentru participarea la cea de-a 7-a ediție a expoziției internaționale Agriteq, și sperăm ca astfel de oportunități să creeze noi orizonturi pentru producția românească, concretizându-se în cooperări benefice dezvoltării agriculturii și industriei românești“, a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro deputatul PSD Ciprian-Constantin Șerban.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.