Actorul Constantin Cojocaru a murit la vârsta de 78 de ani
Actorul Constantin Cojocaru a murit la vârsta de 78 de ani
Externe Social Ultima Ora

A murit cea mai bătrână femeie din lume. Avea 118 ani. FOTO

A murit cea mai bătrână femeie din lume. Avea 118 ani.

Cea mai bătrână femeie din lume, călugăriţa franceză cunoscută ca sora André, a murit marţi, la vârsta de 118 ani.

„A decedat la 2:00 a.m. Este o mare tristeţe, dar şi-a dorit (să moară), a fost dorinţa ei să se alăture fratelui ei iubit.

 

Pentru ea, este o eliberare”, a explicat David Tavella, responsabil cu comunicarea în cadrul Unităţii de cazare pentru persoane vârstnice Sainte-Catherine-Laboure din Toulon (în Departamentul Var din sudul Franţei), unde locuia sora André, potrivit AFP, preluată de agerpres.ro.

Nicio organizaţie oficială nu atribuie aceste titluri de decan de vârstă, dar specialiştii au fost de acord că sora André era până acum cea mai în vârstă persoană în viaţă a cărei stare civilă a putut fi verificată.

Călugărița și-a sărbătorit cei 118 ani de naștere în aprilie 2022. Aceasta a devenit anul trecut cea mai bătrână persoană cunoscută din lume, după moartea unei japoneze cu un an mai mare decât ea. Cartea Recordurilor Mondiale Guinness a înregistrat acest record pe 25 aprilie 2022, după moartea, la 119 de ani, a japonezei Kane Tanaka.

De câţiva ani sora André nu îşi ascundea o anumită oboseală. Voia să „se retragă din povestea asta”. Dar „bunul Dumnezeu nu mă aude”, a mărturisit ea pentru AFP într-o întâlnire care a avut loc în ianuarie 2022.

Cea mai bătrână femeie din lume, a murit la 118 ani
Cea mai bătrână femeie din lume, a murit la 118 ani

În scaun cu rotile şi oarbă, sora André, născută Lucile Randon pe 11 februarie 1904 în oraşul Ales din sudul Franţei, regreta că şi-a pierdut o parte din abilităţile fizice.Ea s-a călugărit în 1944, după ce a lucrat ca profesoară şi guvernantă.

Cu puţin timp înainte să împlinească 117 ani, sora André a trecut cu bine peste infectarea cu COVID-19.”Se spune că munca omoară, pentru mine munca a fost cea care m-a făcut să trăiesc, am muncit până la 108 ani”, spunea ea în aprilie 2022, când a fost numită decana de vârstă a planetei.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.