Cursurile din Capitală vor fi suspendate vineri cu prilejul vizitei Papei Francisc
Ultima Ora Social

A fost prelungită perioada de înscrieri pentru vizita Papei în România

Zona de organizare din contextul vizitei Papei Francisc la București de la sfârșitul lunii mai a fost extinsă până la Piața Ateneului și Piața George Enescu. Cu această ocazie, a extinderii zonei de participare, a fost extinsă și perioada de înscriere la eveniment, până în data de 15 mai.

Reprezentanții Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti (ARCB) au anunțat, marți, în cadrul unei conferințe de presă, că zona delimitată extinsă va include Piața Ateneului și Piața George Enescu, unde vor fi amplasate 5.000 de scaune pentru participanți, dar si ecrane uriașe în vederea urmăririi evenimentelor din catedrală și afara ei.

„Zona delimitată extinsă cuprinde Piața Ateneului, cât și Piața George Enescu. Aici o să avem o zonă cu aproximativ 5.000 de scaune (..) aici va fi poziționată și o scenă, pe fundalul hotelului Hilton, unde vor fi amplasate și cele mai mari ecrane, care vor putea fi vizibile din orice colț al piețelor amintite, cât și întrezărite din Piața Revoluției, unde dublăm echipamentele audio-video, pentru o vizualizare cât mai bună”, a declarat Adriana Răcășan.

În contextul extinderii zonei de participare din cadrul evenimentului, înscrierile au fost prelungite pe platforma înscrieri.papalabucresti.ro, până în data de 15 mai, după cum a menționat purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti (ARCB), Francisc Doboș.

„Marți ar fi trebuit să fie ultima zi de înscrieri pe această platformă pe care noi am gândit-o, înscrieri.papalabucresti.ro. Datorită acestei extinderi, noi prelungim și perioada de înscrieri până pe data de 15 mai, pentru a oferi și celor care nu au facut-o până acum posibilitatea de a intra în acest sistem de organizare, pentru a fi cât mai aproape de zonele în care Papa Francisc va trece cu papa mobilul, să aibă o experiență cât mai reală, autentică și directă”, a spus Francisc Doboș .

Preotul Francisc Doboș a mai menționat și că o serie de sisteme vor fi puse la dispoziție în vederea obținerii unei experiențe cât mai reale și autentice pentru participanți. „Tocmai pentru că zona de participare s-a extins datorită bunăvoinței autorităților locale, a Primăriei Generale a Capitalei, pentru ca bucureșteni și cetățeni ai țării să-l poată întâmpina pe Sfântul Părinte la celebrarea de la Catedrala Sfântul Iosif, prin toate sistemele pe care le vom pune la dispoziție, ca și cum ar fi în catedrală”, a mai spus părintele.

În Piața Revoluției va exista o zonă liberă, alocată tuturor celor care vor să ia parte la eveniment, fără să se fi înscris în prealabil. „După zona delimitată va exista din Piața Revoluției și o zonă liberă, unde vor putea să vină toți cei care nu se înscriu, ei vor avea de asemenea, un alt ecran foarte mare amplasat pentru bucureștenii care se vor hotărî în ultimul moment să beneficieze de acest moment și să participe”, a mai spus Doboș.

În ceea ce privește prezența la eveniment, după extinderea arealului au fost extinse și estimările numărului celor prezenți. Zona nouă alocată desfășurării evenimentului poate cuprinde până la 40.000 de participanți. „Locurile disponibile depind de capacitatea pe care piețele respective o au și a scaunelor pe care le oferim, deci este vorba de un maxim total de 7.000 de scaune peste tot pentru că nu vor fi amplasate numai în cele două piețe, Ateneu și George Enescu, dar avem indicații de la autorități că zona poate cuprinde până la 40.000 de participanți, pentru toată zona din Piața Revoluției”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti.

În Catedrala Sfântul Iosif vor intra 1.000 de persoane.

Inițial, estimarea cifrei celor prezenți la eveniment pe străzile din jurul bisericii era de 20.000 de pelerini. După extinderea arealului dedicat evenimentului, această estimare a ajuns la 40.000 de participanți. Pe străzile din jurul catedralei vor fi montate ecrane pe care se va putea urmări slujba oficiată de Suveranul Pontif. De asemenea, reprezentanţii Bisericii Catolice susţin că Suveranul Pontif se va deplasa pe străzile din apropierea Catedralei Sfântul Iosif cu papa-mobilul.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.