690 de angajați, dați afară de la Telekom România 1
Ultima Ora Economic Social

690 de angajați, dați afară de la Telekom România

Telekom România a anunțat joi, 18 iulie, într-un comunicat că 692 de angajați din totalul de 5.831 vor fi dați afară. Pozițiile care urmează să fie restructurate urmează să fie decise luând în calcul principalele obiective de business ale companiei. Comunicatul mai arată că se vor aplica măsurile de protecție socială, în conformitate cu legislația în vigoare.

„În urmă cu doi ani, Telekom Romania a inițiat un program de transformare pentru a reduce complexitatea proceselor, prin redefinirea modelului operaţional, având ca scop îmbunătăţirea interacţiunii cu clienții săi, prin digitalizare şi simplificare. Pe lângă iniţiativele de business, ca parte a acestui program, Telekom România anunţă intenţia de a restructura 692 de poziţii din totalul de 5.831 de angajaţi în prezent la nivelul grupului de companii – 438 de poziţii din cadrul Telekom Romania Communications S.A., respectiv 254 de poziţii din cadrul Telekom Romania Mobile Communications S.A.”, se arată în comunicatul Telekom România.

Luna trecută au apărut în presă informații conform cărora omul de afaceri bulgarSpas Roussev are pregătită o ofertă tentantă pentru achiziționarea Telekom România de la grupul elen OTE. În plus, surse guvernamentale au declarat că există discuții de tatonare pe această temă, dar nu a fost luată nicio decizie până la această oră.

Se pare că omul de afaceri bulgar este favorit să preia divizia de mobil a Telekom România luând în calcul că sunt patru competitori interesați de o eventuală preluare a operatorului român de telecomunicații sau măcar a unei părți. Spas vrea să achiziționeze Telekom Albania și negociază cu Deutsche Telekom pentru a prelua compania din România și apoi Macedonia.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.